Srednji šnaucer pas bez koga ne možete: Veselje za celu porodicu

Srednji šnauceri: veselje za celu porodicu

Jedna od najzahtevnijih rasa pasa koja ispunjava oštre kriterijume potencijalnih vlasnika za čuvanje psa u stanu je sigurno šnaucer.

Šnaucer vodi poreklo iz Nemačke i pojavljuju se na slikama još iz 17. veka. Šnaucer su dobili ime po svojim brkovima, schnazuer na nemačkom znači brkovi.  Ljudi su ga koristili da čuva konje i da se rešava glodara.

Ženka srednji šnaucer; Foto: Ivan Jovanović

Postoje tri vrste šnaucera. Osnovna rasa je srednji šnaucer, od koga su proistekli patuljasti i veliki šnauceri. Patuljasti su najzastupljeniji, dok se veliki retko čuvaju, iako po svom temperamentu i građi zaslužuju veću pažnju i popularnost. I dolazimo do srednjih šnaucera, koji su iz iskustva vlasnika, najbolji izbor za kućnog ljubimca.

Snažni, brzi i odani

Srednji šnaucer je odličan čuvar, snažan i brz, iako na izgled ne deluje tako. Deluje neverovatno ali srednji šnaucer, kako kažu, u potpunosti prihvata raspoloženje vlasnika i ponaša se kao da poštuje vreme vlasnika.

Srednji šnaucer je dosta energičan pas i poželjno je da ga vlasnik bar jednom dnevno istrčava.

Kao i kod svih vrsta pasa, i kod ove pasmine, postoji razlika između mužjaka i ženke.

Mužjaci imaju potrebu da dominiraju. Sa time će se vlasnik psa najverovatnije susresti kada ga izvede u šetnju. Međutim ta potreba za dominacijom je sasvim prirodna i uz odgovarajući odnos prema psu ili uz eventualnu dresuru može se držati pod kontrolom.

Srednji šnaucer je odličan čuvar, snažan i brz; Foto: Ivan Jovanović

Za ženke kažu da su privrženije, i same po sebi nisu konkurencija mužjacima u čoporu. Veoma vole najmlađe članove porodice i odane su vlasniku.

Razigranost i privrženost porodici, posebno deci ključna je osobina ove rase. Držanje porodice a okupu u prirodi je jako interesantna odlika srednjih šnaucera i zaista je rasa koja uveseljava i unosi komadić koji nedostaje.

Ishrana srednjih šnaucera

Kada je reč o ishrani vrlo je važno da zbog svoje aktivnosti imaju raznovrsnu hranu koja zadovoljava sve njihove potrebe. Naša preporuka je Kudo hrana koja se pravi u skladu sa jedinstvenom tehnologijom hladnog presovanja.

Hladno presovanje je tehnologija koja čuva većinu neophodnih hranljivih sastojaka pošto se njome izbegava pregrejavanje i pasterizacija što garantuje veću hranljivost, bolje varenje i apsorpciju hranljivih materija.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Nova oaza za ljubitelje pešačenja – Vlasina bogatija za 47 km uređenih staza

Coca-Cola sistem i UNDP inicijativom „Vlasina – čista ljubav“...

Najpopularnije kuće za snimanje svetskih filmova i serija: Da li ih prepoznajete?

Donosimo vam listu šest najpopularnijih kuća u istoriji pop...

Kuhinja koja miriše na stari Niš: Recepti na moderan način

Kad zamiriše detinjstvo Kuhinja moje baka je mirisala na stari...

Kako je počeo Hladni rat: Prvi sukob Rusa i Amerikanaca na nebu iznad Niša

Početak hladnog rata se po mnogim istoričarima dogodio nakon...

Blizanci Aleksandra i Veljko napravili robota Miroslava i osvojili prvu nagradu

Robot Miroslav uz pomoć UV lampi dezinfikuje medicinske instrumente Robot...

Najnovije