Dodatna zapošljavanja u Gerontološkom centru Niš

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević saopštio je da je Vlada Srbije dala odobrenje za dodatno zapošljavanje kadrova u Gerontološkom centru Niš.

Đorđević je novinarima u Nišu rekao da je rad svih u tom centru prethodnih dana bio na granici izdržljivosti i da će, zahvaljujući ovoj odluci Vlade, neki od zaposlenih moći da se rasterete.

Taj centar nam je bio prioritet, a Vlada je dala odobrenje da se zaposli 20 odsto više ljudi, kao i 289 negovateljica u domovima u čitavoj Srbiji„, naveo je ministar.

On je objasnio da je veliki broj onih koji rade u ustanovama za smeštaj starih lica već duže vreme na ugovorima o privremenim i povremenim poslovima, i dodao da je doneta odluka da se oni zaposle za stalno, što će biti najbolja nagrada za sve koji su se ovako dobro pokazali u vreme pandemije.

Ministar je ukazao na to da je posetio mesta koja su bila žarišta koronavirusa, odnosno ustanove u tim mestima – u Kulinama, Aleksincu, Nišu i Trbunjama, i da je tom prilikom uručio trajna zaštitna odela ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika na jugu Srbije.

Prema njegovim rečima, u domovima za smeštaj starih lica na jugu Srbije situacija je stablizovana, pri čemu ima sve manje pozitivnih na koronavirus, a sve više onih koji su se izlečili.

On je ukazao na to da je u većini slučajeva virus u ove ustanove ušao preko zaposlenih, i naglasio da je u Nišu posao prepušten tužilaštvu jer su se propusti verovatno dešavali danima, ali će to ustanoviti istražni organi.

Nakon ukidanja vanrednog stanja, napraviće se analiza svega što se dešavalo, istakao je ministar i dodao će iz cele situacije proizići i prekršajne i krivične prijave, a neki domovi mogu da izgube i licencu.

On je napomenuo i da je dao nalog rukovodiocima sektora u ovom ministarstvu da iznesu očekivanja šta bi mogao da bude problem kada se završi vanredno stanje.

Prema njegovim rečima, postignut je dogovor sa predstavnicima Svetske zdravstvene organizacije da posle vanrednog stanja bude oformljena radna grupa kako bi se analiziralo šta je potrebno preduzeti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije