Ryanair let do Frankfurta prebacuje iz Niša u Banja Luku

Zbog toga što srpski Direktorat za civilno vazduhoplovstvo nije odobrio rutu od Niša do Frankfurta, irska avio kompanija Ryanair morala je da prebaci liniju do ovog mesta u Banja Luku.

Ryanair
Foto: Ryanair, Aerodrom Niš

Ryanair najavio je otkazivanje avio linije za ovu zimu iz Frankfurta do Niša, koja je trebalo da startuje sledećeg januara. Svi oni putnici koji su već kupili karte, kontaktirani su i ponuđen im je potpuni povrat novca ili alternativno preusmeravanje, navodi se u saopštenju ovog prevoznika.

„Ruta Ryanair-a iz Niša, koju je odobrio nemački Direktorat za civilno vazduhoplovstvo, blokirana je od srpskog Direktorata u korist monopola kompanije Air Serbia“, piše u saopštenju.

Ryanair će svoje kapacitete prebaciti na novu rutu iz Frankfurta Han do Banjaluke u Bosni i Hercegovini koja će početi u februaru 2020. godine.  

„Ryanair žali zbog prinudnog otkazivanja rute Frankfurt Hahn – Niš zbog odluke srpskog Direktorata za civilno vazduhoplovstvo da blokira saobraćajna prava. Ryanair se izvinjava putnicima na ovoj relaciji koji će sada podleći monopolu avio-kompanije Air Serbia“, kaže Dejvid O` Brajen iz ove kompanije.

S druge strane, kako se navodi, putnici u Bosni i Hercegovini od sada će imati koristi od nove niskobudžetne avio linije između Frankfurta i Banja Luke, koja će početi u februaru 2020.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije