Nakon ukidanja leta za Stokholm Ryanair uveo liniju Niš – Malta

Avio kompanija Ryanair uz vodene topove dočekala je prvi avion koji je sa Malte doleteo na niški aerodrom. Ovim je uspostavljena nova avio linija koja će dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom, povezivati Niš sa najnovijom destinacijom – Maltom.

Doček aviona sa Malte; Foto: Ryanair

Ryanair-ov zimski raspored za Niš u 2019. godini nudi ukupno 5 ruta, i to do Berlina, Bratislave, Milana, Malte i Stokholma, a do svake se leti po 2 puta nedeljno.

Nova ruta do Malte će se nastaviti i nakon marta u okviru Ryanair-ovog letnjeg rasporeda za 2020. godinu, tako da će putnici moći da lete do Malte iz Niša sve do oktobra 2020.

Ryanair-ov zimski raspored iz Niša će doneti:

Foto: Ryanair
  • 1 novu rutu do Malte (2 leta nedeljno)
  • 5 ruta ukupno
  • 145,000 putnika godišnje
  • 110 poslova u Nišu

Kako bi proslavili početak zimskog reda letenja u Nišu, Ryanair je pustio u prodaju karte na rasprodaji sa cenom već od 12.99 evra, za putovanja do kraja januara, koje je moguće kupiti isključivo na sajtu www.ryanair.com do nedelje u ponoć (10. Novembar).

Za Aerodrome Srbije važna saradnja sa Ryanair-om

“Veoma smo ponosni da je Ryanair, kao jedan od najvećih partnera Aerodroma Srbije, odlučio da dalje razvija svoju mrežu sa Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu. Verujemo da će naše partnerstvo rasti u budućnosti, ne samo vezano za Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu, veći za Aerodrom Morava u Kraljevu„, kaže Mihajlo Zdravković direktor Aerodroma Srbije.

Foto: Ryanair

Zdravković kaže i da će se nastaviti sa ulaganjima u niški aerodrom.

“U toku je postupak dobijanja dozvole projekta svetlosnog obeležavanja piste. U postupku je i raspisivanje javne nabavke za izradu projektno tehničke dokumentacije za novu terminalnu zgradu površine 5.000 metara kvadratnih, kao i za sanaciju poletne sletne staze“, kaže Zdravković.

Podsetimo, za samo 10 dana ukinuta su 4 leta sa aerodroma “ Konstantin Veliki“. Posle ukidanja avio linije Air Serbia do Budimpešte, najave gašenja rute Swiss do Ciriha, prebacivanja leta do Frankfurta u Banja Luku, Ryanair je najavio i prekidanje avio saobraćaja između Niša i Stokholma.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije