Nišlije uživale u tradicionalnoj japanskoj muzici u Narodnom pozorištu

Majstor taiko bubnjeva Takuja Tanigući po prvi put održao je koncert pred niškom publikom i predstavio tradicionalnu japansku muziku.

Foto: promo

Ovaj dinamični nastup držao je prisutne u dobrom raspoloženju tokom cele večeri. Tanigući je predstavio četiri tradicionalne numere koje dočaravaju bogatu japansku kulturu.

Posebnu pažnju prisutnih izazvala je palica bibnja u plamenu prilikom izvođenja numere „Vrelina“, kojom je umetnik zaokružio svoj nastup praćen dugim, gromoglasnim aplauzom.

Takuja Tanigući je ljubav prema taiko bubnjevima otkrio već u svojoj trećoj godini, a njegov izuzetan talenat i posvećenost umetnosti doveli su do specijalne nagrade na Svetskom muzičkom festivalu mladih u Beču, 2002. godine. Kroz dugogodišnje iskustvo koje mu je omogućilo razmenu iskustava sa mnogim stranim umetnicima, Takuja se trudi da japansku kulturu predstavi ljudima širom sveta.

Foto: promo

Koncert je podržala kompanija JT International ad Senta, u saradnji sa Ambasadom Japana u Republici Srbiji, Udruženjem “Taka” i Narodnim pozorištem u Nišu.

Zahvaljujući saradnji sa Ambasadom Japana, srpska publika upoznala je mnoge afirmisane umetnike iz Japana, poput muzičke grupe JapaLkan, pozorišne trupe A la Place, Ondekoza i Gocoo bubnjara, tradicionalne grupe Variki i čuvene pijantistkinje Fuđiko Heming.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

Najnovije