Danska kompanija Better Collective u novim prostorijama u centru Niša

Više od sto zaposlenih, unapređenje IT zajednice u Nišu, društveno odgovorne kampanje i saradnja sa obra​zovnim ustanovama, rezultat su trogodišnjeg poslovanja kompanije Better Collective u Nišu. Do kraja 2020. godine biće otvoreno još 50 novih radnih mesta u kompaniji, te će ukupan broj zaposlenih u Nišu biti 150.

kancelarije
Presecanje vrpce; Foto: BC

Uz prisustvo ambasadora Danske Nj.E. Andreasa Hogarda i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, kao ​i brojnih saradnika i prijatelja, ​kompanija Better Collective Niš otvorila je vrata nove kancelarije od 2000 ​m2​​ u centru grada.

“Grad Niš je idelana destinacija za nove investicije, zbog toga danske kompanije sve više posluju ovde. Grad ima velike potencijale koje treba iskoristiti”, kaže ambasador Danske u Srbiji Andreas Hogard.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović podvukao je značaj otvaranja novih kompanija u gradu, da bi se sprečio odlazak mladih u inostranstvo i čestitao predstavnicima kompanije Better Collective na dobrom poslovanju i otvaranju novih poslovnih prostorija u centru grada.

better collective
Generalni direktor kompanije Jesper Segor

Generalni direktor kompanije Better Collective Jesper Segor istakao je da je prva kancelarija van Kopenhagena otvorena upravo u Nišu. 

„Niš je fantastičan grad i ima odličnu poslovnu klimu. Veoma smo srećni što smo svoju internacionalnu ekspanziju započeli upravo odavde. Prvobitni plan je bio da za 18 meseci zaposlimo 12 ljudi, ali smo shvatili da je to, imajući u vidu koliko su ljudi u Srbiji talentovani, nerealno i odlučili da proširimo svoje poslovanje ovde“, kaže Segor.

Otvaranje novih radnih mesta

Danska kompanija Better Collective, koja već tri godine posluje u Nišu, ima više od 100 zaposlenih, a direktor kompanije Jakob Folmand rekao je da će u narednom peridu biti zaposleno još radnika.

 “Plan je da do kraja 2020. imamo 150 zaposlenih. S obzirom na to da u ovom trenutku imamo 105, čini mi se da će taj broj biti i veći. Mi smo oduševljeni talentima koje smo pronašli u Nišu i Srbiji i želimo da nastavimo da razvijamo poslovanje u gradu”, kaže Folmand.

zgrada
Prostorije kompanije u centru grada; Foto: BC

Kompanija Better Collective osnovane je 2004. u Kopenhagenu. Danas kompanija ima kancelarije u trinaest gradova širom sveta i skoro 400 zaposlenih. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije