Sledeće godine počinje snimanje serije „Konstantinovo raskršće“

Krajem 2020. godine počinje snimanje TV serije prema knjizi „Konstantinovo raskršće“ autora Dejana Stojiljkovića. Seriju će producirati Firefly, a scenarista je Đorđe Milosavljević.

Prema legendi, klinovi kojima je Isus Hristos bio prikovan za krst nestali su nakon Njegovog vaskrsenja. Jedan je umetnut kao deo u kruni, drugi je stavljen na vrh koplja, a treći je pretopljen u sečivo mača… Onaj ko bude imao u posedu ove tri stvari zavladaće svetom. Ista legenda kaže da se treća sveta relikvija nalazi na Balkanu, na jugu zemlje koju potresa građanski rat, u gradu gde je rođen Konstantin Veliki.

Nakon 10 godina čekanja da se sklope kockice za ekranizaciju romana, „Konstantinovo raskršće“ će, na radost čitalačke i filmske publike, uskoro biti pretočeno u seriju.

Iako se još od 2009. godine govori o ponudama koje stižu autoru, čini se da su se tek sada stekli uslovi da se na ozbiljan način pristupi ovom projektu.

„Nijedna od tih ponuda, nažalost, nije realizovana, a vremena su se u međuvremenu promenila i sada su serije stale rame uz rame sa filmom kao dominantan format. Nije mi žao što se čekalo čak 10 godina da se ’sklope kockice’, pošto je roman po svojoj formi i sadržini pogodniji da se po njemu snimi televizijska serija”, kaže Stojiljković.

Foto: Laguna

Na ovaj način biće objedinjeni svi nivoi priče i biće vremena za razvoj likova.

“Imao sam prilike da pročitam scenario za pilot-epizodu i sve je odrađeno kako treba. Produkcijska kuća Firefly je svojom ozbiljnošću i ambicijom, kao i činjenicom da istovremeno razvijaju i snimaju više projekata, pokazao da je pravi izbor, a drago mi je što dele moje mišljenje da serija ima potencijala da se plasira i na strano tržište. Na kraju krajeva, dobar deo dijaloga biće na nemačkom ili engleskom, pa se sve to nekako nameće samo od sebe”, objašnjava Stojiljković.

Stojiljković kaže da će roman tako napraviti pun krug za ovu deceniju otkad je dostupan čitaocima, od rado čitane, nagrađivane i prevođene knjige, preko strip adaptacije, do TV serije. Adaptaciju za film radiće naš poznati i priznati scenarista Đorđe Milosavljević.

Prošireno i ilustrovano jubilarno izdanje „Konstantinovog raskršća“ Dejana Stojiljkovića u dostupno je u svim knjižarama. Autor je za ovaj roman dobio nagrade „Miloš Crnjanski“ i „Svetosavski pečat“.

Pogledajte prvu epizodu serijala „Svrati u Niš“ u kojoj je pre 10 godina, nakon objavljivanja romana „Konstantinovo raskršće“, gostovao Dejan Stojiljković. On je govorio o svojim omiljenim mestima u Nišu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

Najnovije