Nišlije neće plaćati putarinu na obilaznici oko grada

Svi oni koji imaju prebivalište na teritoriji Niša, moći će bez naknade da dobiju specijalnu Gradsku karticu za vožnju prstenom oko Niša. Ta kartica omogućava neograničeni broj izlazaka ili ulazaka na autoput na jednoj od četiri naplatne rampe.

Foto: Grad Niš

Grad Niš je sa JP Putevi Srbije potpisao protokol o saradnji po ovom pitanju, i ostaje da na narednoj sednici i dobornici Skupštine Grada Niša daju saglasnost na ovaj document.

„Sa Putevima Srbije postigli smo dogovor i svi građani Niša koji to žele, potpuno besplatno dobiće specijalne Gradske kartice za vožnju prstenom oko Niša bez naknade. Jedini uslov je da imaju prebivalište na teritoriji Grada Niša“, kaže gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Bulatović pojašnjava da su razgovori sa Putevima Srbije o tome vođeni prethodnih nekoliko meseci, kako bi se zaštitili interesi građana Niša, kojima je korišćenje prstena oko grada od velike važnosti.

Kako se dobija kartica

Da bi žitelji Niša dobili ovu karticu potrebno je da Putevima Srbije dostave fotokopiju lične karte, jednu fotografiju i fotokopiju saobraćajne dozvole.

Očekuje se da, kako je saopšteno, građani na kućnu adresu u najkraćem roku dobiju specijalnu Gradsku kartu za korišćenje autoputa bez naknade.

Radovi na naplatnoj rampi; Foto: Grad Niš

Završetkom izgradnje južnog i istočnog kraka Кoridora 10 ka makedonskoj, odnosno bugarskoj granici, stvoreni su uslovi za sklanjanje čeonih naplatnih rampi kod hotela Nais i Doljevca, rečeno je na konferenciji u Gradskoj kući.

Očekuje se da u narednih nekoliko nedelja počnu sa radom naplatne rampe na Malčanskoj i Matejevačkoj petlji, kao i na izlazima na autoput kod Кomrena – Niš Sever i КP Doma – Niš Jug.

Naplatna rampa kod Naisa ima 11 propusnih kapija, a na četiri izlaza, odnosno ulaza, oko Niša biće ih ukupno 16.

Ovim se očekuje da i njihova propusna moć bude veća, što će rezultirati bržim odvijanjem saobraćaja i smanjenjem gužvi, posebno u letnjim mesecima, kada je i intenzitet saobraćaja na autoputu najveći.

Način na koji će građani moći da dobiju Gradski kartu biće uskoro objavljeni na sajtovima Grada Niša i Putevima Srbije.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije