Dani Ibzena u Nišu: Predavanja i predstava

Niški kulturni centar i Filozofski fakultet u Nišu, Departman za engleski jezik i književnost, 21. februara, od 17 časova, organizuju u amfiteatru Filozofskog fakulteta akademsko predavanje „Henrik Ibzen – Histerija kod ženskih likova“.

Predavač je prof. dr Ana Furs sa Goldsmits fakulteta, Univerzitet iz Londona, a na predavanju će biti reči o tragičnim ženskim likovima u dramama čuvenog norveškog pisca Henrika Ibzena i solo predstava „ŽENA/MORE“ po motivima iz njegovog komada „Gospa od mora“.

Ulaz je slobodan.

predstava
“Žena/more” – premijera u Nišu ekperimentalne predstave po motivima Ibzenove drame

PREDSTAVA

U subotu, 22. februara, u velikoj sali NKC-a, od 20 časova, biće odigrana predstava SEA/WOMAN – ŽENA/MORE, koja je rađena po Ibzenovom tekstu.

Rediteljka je Ana Furs profesorka na Goldsmits fakultetu u Londonu, kostimografkinja Antonela Diana iz Danske, a glumica Maja Mitić iz Niša.

Posle skoro 30 godina rada u savremenom, trupnom, laboratorijskom i eksperimentalnom teatru, glumica Maja Mitić imala je snažnu potrebu da uradi solo predstavu pred publikom u gradu iz kojeg je potekla.

Izvedba „Žena/More“, rađena je po Ibzenovom tekstu, a gledaoci će videti delove procesa rada i razumeti montažu i logiku rada na predstavi.

„Bio je to uzbudljiv i beskrajno kreativan proces između rediteljke, kompozitora, kostimografkinje i mene. Ovo je predstava o procesu, stvaranju predstave, traženju paralela u sopstvenim iskustvima koja imaju vezu sa likom iz drame na kojoj se radi – kako se lično, glumačko i određeni lik spajaju i prožimaju“, kaže glumica Maja Mitić.

Predstava je stvarana u Srbiji, Velikoj Britaniji i Francuskoj.

Karte se prodaju na blagajni NKC-a pre početka predstave, cena je 500 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

Najnovije