Fondacija “Deca – carevi sveta” donirala ultrazvučni aparat KC Niš

Klinici za dečije interne bolesti Kliničkog centra u Nišu, tačnije hematoonkološkom odeljenju dodeljen je savremeni ultrazvučni aparat, za čiju kupovinu su sredstva obezbeđena od novca, prikupljenog na prvoj donatroskoj večeri i aukciji fondacije „Deca – carevi sveta“.

Na donatorskoj večeri ove novoosnovane fondacije, humane Nišlije prikupile su čak tri miliona dinara, od kojih je i kupljen, kako navode stručnjaci, jedan od trenutno najmodernijih ultrazvučnih aparata na tržištu, koji zadovoljava sve potrebe za dijagnostiku najmlađih pacijenata niškog Kliničkog centra.

Nadležni na Klinici za dečije interne bolesti kažu da će novi aparat, pre svega služiti za dijagnostikovanje stanja kod dece koja se nalaze na Odeljenju za hematoonkologiju, ali i da će biti na raspolaganju i svim ostalim najmlađim pacijentima.

Fondacija “Deca – carevi sveta” prikupila novac za kupovinu ultrazvučnog aparata
Fondacija “Deca – carevi sveta” prikupila novac za kupovinu ultrazvučnog aparata

„Aparat će omogućiti ultrazvučnu dijagnostiku digistivnog sistema, pluća, centralnog nervnog sistema i otvoriti nove mogućnosti za lečenje pacijenata“, istakla je profesor dr Jelena Vojinivić.

Fondacija „Deca– carevi sveta“, nastala je sa ciljem okupljanja i umrežavanja uglednih i uspešnih Nišlija, radi prikupljanja sredstava za pomoć i podršku deci iz Niša, a njen osnivač je bivši rukometaški as, Zoran Stojiljković.

„Kada sam sa Miletom Kocićem osnovao Fondaciju, naša je ideja bila da sve što radimo, a ovo je samo početak, bude vezano za decu Niša i niškog regiona“, istakao je Zoran Stoiljković i dodao da već planiraju novu akciju, odnosno humanitarni koncert, koji će organizovati u maju ili junu, dok za okupljanje na donatorskoj večeri, planiraju da postane tradicija.

Odazvao se veliki broj kompanija i udruženja i nezahvalno je posebno istaći kolike su njihove donacije, ali bih ipak izdvojio članove Kluba privrednika „Naisus“, obzirom da su svi članovi kluba učestvovali u doniranju sredstava, naglasio je Kocić.

Više od 200 Nišlija učestvovalo je kupovinom donatorske karte za večeru u iznosu od 10.000 dinara.

U toku večere održana je i aukcija sportskih rekvizita i opreme najvećih svetskih asova.

Među izloženim predmetima našli su se dresovi dres Nikole Jokića,košarkaške reprezentacije Srbije, golmana Milana Borjana, odbojkašice Tijane Bošković, reketi i oprema Dominika Tima i Kristine Mladenović.

Najprestižniji predmet aukcije bio je potpisani reket Novaka Đokovića. On je prodat po ceni od 500.000 dinara.

Reket je kupio Klub privrednika Niša koji će na sledećeoj donatorskoj večeri fondacije pokloniti najboljem mladom niškom teniseru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije