Kompanija Endava zapošljava IT stručnjake u Nišu

Nakon otvaranja kancelarije u junu, softverska kompanija Endava na „Niš to meet You“ događaju okupila je više od 150 IT stručnjaka iz Niša i okoline i predstavila im način rada i rešenja koja razvijaju za preko 730 klijenata širom sveta. Posetioci su mogli da se informišu o prilikama za razvoj unutar kompanije, poslovanju, kompanijskoj kulturi, ali i dobiju informaciju o trenutno otvorenim pozicijama za čak 15 različitih profila.

Prisutni su od Endavinih stručnjaka mogli da saznaju kako izgleda rad na dinamičnim platfomama i inteligentnim digitalnim rešenjima iz oblasti finansija, medija, mobilnih aplikacija, maloprodaje, logistike, medicine, ali i steknu uvid u tok jednog projekta, od generisanja ideja do kontinuirane primene proizvoda.

Aleksandar Radivojević, menadžer sektora Biznis analize u Endavi, zadužen za razvoj niške lokacije, istakao je da je Niš jedno od ključnih tržišta u Srbiji i najavio da Endava planira širenje tima i dalje zapošljavanje lokalnih programera i drugih IT stručnjaka.

„Kada nam se pridruže, bilo da su juniori, mediori ili seniori, naši zaposleni dobijaju mnogo različitih prilika za razvoj karijere, od raznovrsnih platformi za učenje, kurseva i obuka, sesija na kojima razmenjuju znanja sa kolegama, do mogućnosti prelaska na druge pozicije kada su za to spremni. Sa svakim zaposlenim radimo na razvoju karijere, te pored napredovanja u senioritetu, oni mogu da promene disciplinu, industrijsku vertikalu u kojoj rade, a sve u okviru Endave“, istakao je Radivojević i dodao:

„Samo u prethodnoj fiskalnoj godini, Endava je na globalnom nivou zabeležila rast zaposlenosti od preko 36 odsto i imala rast prihoda od 46 odsto i to je onaj opipljivi indikator poslovanja i sigurnost za svakog čoveka koji radi kod nas, u bilo kojoj zemlji da se nalazi“.

Gosti su imali priliku i da steknu uvid u najnovije tehnološke trendove koje Endava primenjuje u radu sa svojim klijentima, o čemu je govorio Saša Veličković, Senior software architect u ovoj kompaniji i ekspert u distribuiranom računarstvu i arhitekturi sistema. On je otkrio i kakav je Endavin prstup razvoju softvera na projektima na kojima rade i kao jednu od najvećih prednosti istakao rad u multidisciplinarnim timovima i agilnom pristupu u isporuci rešenja.

Zaključno sa Nišom, Endava je u prethodne dve godine svoje poslovanje sa jedne proširila na 5 lokacija u Srbiji. Sa više od 11.800 zaposlenih širom sveta, Endava kontinuirano širi tim i ima otvorene pozicije za inženjere različitih profila.

Ukoliko želite da pogledate trenutne prilike za zapošljavanje u Endavinom razvojnom centru u Nišu, posetite njihovu karijernu web stranicu ovde.

O kompaniji Endava:

Endava je vodeća tehnološka kompanija koja nudi IT usluge i pomaže svojim klijentima da prevaziđu izazove kroz ubrzani digitalni razvoj i transformaciju. Koristeći agilni pristup u radu sa klijentima, Endava se efikasno integriše u njihove timove, generišući inovativne ideje i pružajući najbolja rešenja. Endava pomaže klijentima da postanu digitalizovane kompanije vođene iskustvom, kroz podršku u njihovom procesu od inicijalne ideje, preko razvoja i održavanja proizvoda, platformi i rešenja. Ostvaruje saradnju sa klijentima iz različitih industrija: plaćanja i finansijske usluge, proizvodi široke potrošnje, telekomunikacije, maloprodaja, logistika i medicina.

Endava broji više od 11.800 zaposlenih širom sveta, lociranih u kancelarijama blizu klijentskih u Australiji, Austriji, Kanadi, Danskoj, Nemačkoj, Irskoj, Holandiji, Singapuru, Švajcarskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, SAD-u, kao i u proizvodnim centrima u Evropskoj Uniji: Bugarskoj, Hrvatskoj, Rumuniji i Sloveniji; Srednjoevropskim zemljama: Bosni I Hercegovini, Moldaviji, Severnoj Makedoniji i Srbiji; Latinskoj Americi: Argentini, Kolumbiji, Meksiku, Urugvaju, Venecueli.

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Marija Stefanović: Ko to brani da se gazi trava u parku?

E ne razumem ovaj imperativ u našim gradskim parkovima:...

Tango ritam osvaja Niš: Zadovoljstvo hodanja u zagrljaju

Niška tango scena razvija se poslednjih 10 godina i...

Amber Alert: Podrška od Nišlijke koja je za malo izbegla zlostavljanje

Zbog toga što je kao jedanaestogodišnja devojčica umalo bila...

Na današnji dan oslobođen Niš: Od turske kasabe do modernog grada

Posle pet vekova vladavine Turaka, Niš je oslobođen 11....

Luksuz Konstantinove rezidencije iz 4. veka ponovo dostupan posetiocima

Vila sa peristilom, mozaici, ostaci dve ranohrišćanske crkve i...

Najnovije