Kompanija Endava zapošljava IT stručnjake u Nišu

Nakon otvaranja kancelarije u junu, softverska kompanija Endava na „Niš to meet You“ događaju okupila je više od 150 IT stručnjaka iz Niša i okoline i predstavila im način rada i rešenja koja razvijaju za preko 730 klijenata širom sveta. Posetioci su mogli da se informišu o prilikama za razvoj unutar kompanije, poslovanju, kompanijskoj kulturi, ali i dobiju informaciju o trenutno otvorenim pozicijama za čak 15 različitih profila.

Prisutni su od Endavinih stručnjaka mogli da saznaju kako izgleda rad na dinamičnim platfomama i inteligentnim digitalnim rešenjima iz oblasti finansija, medija, mobilnih aplikacija, maloprodaje, logistike, medicine, ali i steknu uvid u tok jednog projekta, od generisanja ideja do kontinuirane primene proizvoda.

Aleksandar Radivojević, menadžer sektora Biznis analize u Endavi, zadužen za razvoj niške lokacije, istakao je da je Niš jedno od ključnih tržišta u Srbiji i najavio da Endava planira širenje tima i dalje zapošljavanje lokalnih programera i drugih IT stručnjaka.

„Kada nam se pridruže, bilo da su juniori, mediori ili seniori, naši zaposleni dobijaju mnogo različitih prilika za razvoj karijere, od raznovrsnih platformi za učenje, kurseva i obuka, sesija na kojima razmenjuju znanja sa kolegama, do mogućnosti prelaska na druge pozicije kada su za to spremni. Sa svakim zaposlenim radimo na razvoju karijere, te pored napredovanja u senioritetu, oni mogu da promene disciplinu, industrijsku vertikalu u kojoj rade, a sve u okviru Endave“, istakao je Radivojević i dodao:

„Samo u prethodnoj fiskalnoj godini, Endava je na globalnom nivou zabeležila rast zaposlenosti od preko 36 odsto i imala rast prihoda od 46 odsto i to je onaj opipljivi indikator poslovanja i sigurnost za svakog čoveka koji radi kod nas, u bilo kojoj zemlji da se nalazi“.

Gosti su imali priliku i da steknu uvid u najnovije tehnološke trendove koje Endava primenjuje u radu sa svojim klijentima, o čemu je govorio Saša Veličković, Senior software architect u ovoj kompaniji i ekspert u distribuiranom računarstvu i arhitekturi sistema. On je otkrio i kakav je Endavin prstup razvoju softvera na projektima na kojima rade i kao jednu od najvećih prednosti istakao rad u multidisciplinarnim timovima i agilnom pristupu u isporuci rešenja.

Zaključno sa Nišom, Endava je u prethodne dve godine svoje poslovanje sa jedne proširila na 5 lokacija u Srbiji. Sa više od 11.800 zaposlenih širom sveta, Endava kontinuirano širi tim i ima otvorene pozicije za inženjere različitih profila.

Ukoliko želite da pogledate trenutne prilike za zapošljavanje u Endavinom razvojnom centru u Nišu, posetite njihovu karijernu web stranicu ovde.

O kompaniji Endava:

Endava je vodeća tehnološka kompanija koja nudi IT usluge i pomaže svojim klijentima da prevaziđu izazove kroz ubrzani digitalni razvoj i transformaciju. Koristeći agilni pristup u radu sa klijentima, Endava se efikasno integriše u njihove timove, generišući inovativne ideje i pružajući najbolja rešenja. Endava pomaže klijentima da postanu digitalizovane kompanije vođene iskustvom, kroz podršku u njihovom procesu od inicijalne ideje, preko razvoja i održavanja proizvoda, platformi i rešenja. Ostvaruje saradnju sa klijentima iz različitih industrija: plaćanja i finansijske usluge, proizvodi široke potrošnje, telekomunikacije, maloprodaja, logistika i medicina.

Endava broji više od 11.800 zaposlenih širom sveta, lociranih u kancelarijama blizu klijentskih u Australiji, Austriji, Kanadi, Danskoj, Nemačkoj, Irskoj, Holandiji, Singapuru, Švajcarskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, SAD-u, kao i u proizvodnim centrima u Evropskoj Uniji: Bugarskoj, Hrvatskoj, Rumuniji i Sloveniji; Srednjoevropskim zemljama: Bosni I Hercegovini, Moldaviji, Severnoj Makedoniji i Srbiji; Latinskoj Americi: Argentini, Kolumbiji, Meksiku, Urugvaju, Venecueli.

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije