Hala „Čair“ do kraja nedelje spremna za kovid pacijente

Biće obezbeđeno 196 ležajeva sa svom neophodnom pratećom opremom. Ukoliko se popune bolnički kapaciteti Kliničkog centra u Nišu u halu Čair biće smešteni pacijenti sa lakšom ili srednjom kliničkom slikom.

hala Čair
Opremanje hale Čair, foto: Kabinet gradonačelnika Niša

Komandant Gradskog kriznog štaba i gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski je istakla da će hala biti spremna do kraja nedelje i predstavlja preventivu ukoliko se popune kapaciteti niškog Kliničkog centra.

„Osim sanitarne inspekcije uskoro će kazne za nepoštovanje mera protiv širenja zaraze kovid – 19 na licu mesta moći da pišu i službenici Komunalne milicije. O ovoj odluci će se raspravljati na sednici Vlade Republike Srbije u četvrtak, 6. novembra a ticaće se pre svega ugostiteljskih objekata jer mnogi ne poštuju mere protiv epidemije“, dodala je Sotirovski.

Opremanje hale Čair, foto: Kabinet gradonačelnika Niša
Opremanje hale Čair, foto: Kabinet gradonačelnika Niša

Koordinator privremene kovid bolnice Čair dr Goran Stanojević kaže da će biti angažovano 18 lekara i 60 medicinskih sestara.

Trenutno je u tri kovid bolnice u niškom Kliničkom centru hospitalizovano 85 pacijenata.

Od ukupnog broja hospitalizovanih pacijenata 20 zahteva neki vid kiseonične potpore i nalazi se u jako teškom opštem stanju, dodaje Stanojević.

Ukoliko bude bilo potrebno i Klinika za plućne bolesti Kliničkog centra u Nišu ponovo će ući u kovid sistem.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije