Nova LED rasveta u Nišu preko konzurcijuma firmi

Posao zamene više od 23.500 „običnih“ svetiljki LED svetiljkama i briga o javnoj rasveti u narednih 15 godina, u Nišu poverena je konzorcijumu koji čine slovenačka firma „Resalta“ i beogradske firme „Emporio team“ i „Elgra vision“.

sednica
sednica SG Niš

Nacrt konačnog ugovora usvojili su odbornici Skupštine Grada Niša čime su se stekli uslovi da uskoro ugovor o javno-privatnom partnerstvu bude i potpisan.

„Implementacija projekta rekonstrukcije i održavanja javne rasvete je devet meseci, a privatne firme su u obavezi da u narednih 15 godina vode brigu o javnoj rasveti u Nišu“, objašnjava načelnik Kancelarije za lokalno ekonomski razvoj i projekte, Dušan Radivojević.

Projektom je garantovana ušteda u troškovima električne energije od najmanje 73,37 odsto, a godišnja potrošnja dela javne rasvete iznosi više od 15 miliona kilovat sati, odnosno  budžet grada godišnje košta preko 121 milion dinara.

Konzorcijum kome će posao biti poveren garantuje uštedu električne energije od 12 miliona kilovata na godišnjem nivou, što će za grad u narednih 15 godina značiti smanjenje troškova održavanja osvetljenja za 1,8 milijardi dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije