Policija reagovala po prijavama na biračkim mestima u Zrenjaninu i Novom Beogradu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su predstavnici Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) prijavili PU u Zrenjaninu da su, ispred biračkog mesta broj 48 u Zrenjaninu, uočeni automobil i tri osobe koje navodno dele neimenovani sadržaj građanima nakon izlaska sa birališta.

Policijski službenici su odmah izašli na lice mesta i tom prilikom nisu zatekli prijavljene osobe ispred biračkog mesta.

Takođe, Policijskoj stanici Novi Beograd je od strane predsednika biračkog odbora, na izbornom mestu broj 23 u Bulevaru umetnosti, prijavljena tuča dvojice birača neposredno ispred ulaza na glasačko mesto.

Policija je odmah izašla na mesto događaja i zatekla P. K. (1941) i N. I. (1985). Tom prilikom P. K. je izjavio da ga je N. I. udario zatvorenom šakom u predelu glave, dok je N. I. rekao da je do sukoba došlo nakon što su njegovu suprugu, koja je trudna, pustili da uđe preko reda, zbog čega je P. K. negodovao.

Prema navodima N. I., on je upitao P. K. u čemu je problem, nakon čega ga je P. K. udario pesnicom u glavu, a on mu je potom uzvratio. Navedena lica nisu zahtevala lekarsku pomoć i privedeni su u Policijsku stanicu Novi Beograd.

O događaju je obavešten nadležni tužilac, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog dela, nakon čega je konsultovan i nadležni sudija za prekršaje, koji se izjasnio da se protiv P. K. i N. I. podnesu odgovarajuće prekršajne prijave.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije