Besplatni preventivni pregledi u KC Niš i Domu zdravlja Niš

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije u saradnji sa zdravstvenim ustanovama širom Srbije, a u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije, i ovog meseca nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda.

Besplatni preventivni pregledi u KC Niš

U nedelju 26. maja, od 8 do 16 časova, svi zainteresovani građani, uključujući i one koji iz bilo kog razloga, nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u ambulantama niškog Kliničkog centra obave besplatne preventivne zdravstvene preglede.

Ovog meseca, kako je određeno planom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u specijalističkim ambulantama Centra za radiologiju, u novoj zgradi Kliničkog centra Niš (sprat ispod Urgentnog centra), obavljaće se ultrazvučni pregledi abdomena, a u specijlističkim ambulantama Klinike za očne bolesti (nekadašnja zgrada hirurških klinika), građani će moći da prekontrolišu stanje vida.

Osim ovih specijalističkih pregleda, svi zainteresovani građani će u laboratorijama Centra za medicinsku i kliničku biohemiju, moći da daju krv na analizu hormona štitaste žlezde.

Besplatni preventevni pregledi u Domu zdravlja Niš

Dom zdravlja Niš, po deveti put organizuje preventivne zdravstvene preglede namenjene građanstvu u nedelju 26. maja 2019. godine u periodu od 8 do 16 časova.

Planirani su sledeći preventivni pregledi:

  1. Pregled krvnog pritiska;
  2. Pregled šećera u krvi;
  3. EKG pregled;
  4. Oftalmološki pregled.

Pregled krvnog pritiska i šećera u krvi obavljaće se u centralnom holu Doma zdravlja Niš.

EKG pregled obavljaće se na Odeljenju interne medicine koje se nalazi u prizemlju Doma zdravlja Niš.

Oftalmološki pregled obavljaće se na Odeljenju oftalmologije koje se nalazi na petom spratu Doma zdravlja Niš.

„Svi zainteresovani građani, imaće priliku da urade preventivni pregled krvnog pritiska, šećera u krvi, EKG i pregled vida, da od zdravstvenih profesionalaca dobiju važne informacije o mogućnostima prevencije i rane dijagnostike bolesti. U toku akcije radiće se i podela promotivnog materijala sa zdravstveno-vaspitnim sadržajem.“, kažu u niškom Domu zdravlja.

Nakon preventivnog pregleda, svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.

Podsećamo, kao što je i najavljeno iz Ministarstva Zdravlja Reublike Srbije, ovo je nastavak akcije skrininga opšteg zdravstvenog stanja našeg stanovništva, a u cilju ranog otkrivanja, odnosno sprečavanja javljanja oboljenja kod građana naše zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije