“Osvetnici” ruše rekorde širom sveta: Dobit za 5 dana 1,22 milijarde dolara

Film “Osvetnici: Kraj igre” obara sve rekorde na bioskopskim blagajnama širom sveta. Film je u prvoj nedelji prikazivanja zaradio 1,22 milijarde dolara. Od toga je 357,1 miliona dolara prihodovano u SAD i Kanadi, a u Kini 330,5 miliona dolara.

Marvel Studios’ AVENGERS: ENDGAME..L to R: Hawkeye/Clint Barton (Jeremy Renner), War Machine/James Rhodey (Don Cheadle), Iron Man/Tony Stark (Robert Downey Jr.), Captain America/Steve Rogers (Chris Evans), Nebula (Karen Gillan), Rocket (voiced by Bradley Cooper), Ant-Man/Scott Lang (Paul Rudd) and Black Widow/Natasha Romanoff (Scarlett Johansson)..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2019

Ko gleda Osvetnike film?

Da pogleda film dolazi najviše muškaraca, 57 odsto od čega ih je najviše uzrasta od 25 do 34 godine. To znači da film najviše gledaju oni koji su prvi deo ove franšize gledali  u svojim tinejdžerskim i ranim odraslim godinama.

Porodično odlazi u bioskop samo 18% publike, a tinejdžeri su za sada prisutni sa 11 odsto.

“Svako ko je mogao da kupi karte odredio je demografiju tokom prvog vikenda”, izjavila je Cathleen Taff, predsednica distribucije za Dizni.

Ona očekuje da više porodica i mlađih gledalaca pogleda buduće projekcije, dodajući da će se film sigurno prikazivati mesecima.

Bioskopi puni, prihod povećan

Vlasnici bioskopa širom sveta zadovoljno trljaju ruke i kažu da je ovo probijanje svih rekorda na blagajnama za samo nekoliko dana prikazivanja filma istorijski trenutak.

“Ovo je možda najznačajniji trenutak u modernoj istoriji bioskopa. Ono zbog čega smo uzbuđeni je to što je ovaj istorijski vikend početak onoga što će se dešavati narednih 9 meseci u bioskopima širom sveta”, rekao je John Fithian, izvršni direktor Nacionalne asocijacije vlasnika bioskopa.

On objašnjava da je ovoliki uspeh bio veoma potreban svim bioskopima, jer je 2019. godina do sada zaostajala za prethodnom 2018. za 17 odsto.

Statistika “Osvetnici: Kraj igre”:

Premašeno je milijardu dolara za samo 5 dana

Oboren je domaći rekord od 156,7 miliona dolara prvog dana

Gledanost je bila ista i u subotu i u nedelju

Prikazan u 4.662  bioskopa u SAD-u i Kanadi

45 odsto karata širom sveta prodato za 3D projekcije.

Film je od 4D projekcija, tokom kojih uz gledanje filma u bioskopu dobijate efekte vode, vetra, mirisa ili groma, zaradio 15 miliona dolara. 

Najnovijem nastavku Diznijevog Marvel studija, prethodi priča koja je počela 2008. godine sa “Iron man”-om.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

Najnovije