Niška slikarka izlaže radove iz ciklusa „Iluminacija”

Radovi iz ciklusa „Iluminacija” slikarke Milice Kostić pokazuju da u umetnosti ne postoji nešto što je nemoguće a upravo u tom segmentu živi bezgranično izvorište mogućnosti.

Rad iz ciklusa „Iluminacija”, Milica Kostić
Rad iz ciklusa „Iluminacija”, Milica Kostić

Novi ciklus “Iluminacija” prikazuje privlačnu i podsticajnu imaginaciju, unutrašnji svet, uvid i prosvetljenje. Iako se u mnogome razlikuje od prethodnih ciklusa, jer su forme apstrahovane a kolorit sveden, ipak je ostao veran postupku višeslojnog nanošenja boja i impasto tehnici.

Posetioci izložbe će imati priliku da se susretnu sa slikama koje odišu slobodom stvaralaštva, a nastale su kao rezultat transcendentalne introspekcije.

Radovi će biti izloženi u kafe galeriji Dnevna soba u Nišu od nedelje 7. aprila do 14. aprila.

Otvaranje izložbe zakazano je za 20 sati.

A Portrait of a Girl, Milica Kostić
A Portrait of a Girl, Milica Kostić

“Pisati o vizuelnoj filozofiji Milice Kostić je nepresušni izvor koji oblikuje trohipostazu: egzistentnost, metafizičnost i transcendentalnost.”

Milica Kostić se slikarstvom bavi od 1999. godine. Član je udruženja umetnika Car Konstantin i aktivno izlaže svoje radove na kolektivnim izložbama Udruženja.

Učestvovala je na dve kolektivne izložbe u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju i dve u Galeriji Niškog kulturnog centra. U julu 2018. imala je samostalnu izložbu u kafe galeriji „Paris Art“ pod nazivom „Blizanačke duše”.

Niška slikarka izlaže radove iz ciklusa „Iluminacija”
Niška slikarka Milica Kostić izlaže radove iz ciklusa „Iluminacija”

U okviru Resurs centra Niš čije aktivnosti su realizovali UG Mladi ambasadori, a finansirao Grad Niš, u decembru 2018. i januaru 2019. radila je na oslikavanju dva murala u Domu „Duško Radović” i Centru „Mara” u Nišu.

Kako umetnica navodi, sa radovima iz novog ciklusa potrebno je suočiti se izbliza i osetiti vibriranje višeslojnih struktura koje provociraju ispod završnog sloja boja.

Asocijativnost i prepoznavanje motiva na individualnom nivou često vodi do raznih reinterpretacija svake slike iz ovog ciklusa ali pravi izvor inspiracije ostaje sakriven duboko u stvaraocu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Gale proslavlja 65. rođendan sa velikim planovima za Old Timer Fest

Legendarni muzičar Goran Šepa, frontmen grupe Kerber, danas je...

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

U poljima lavande u Tamnjanici predstavljena dela srpskog viteza vajarstva

Osamnaest skulptura Nebojše Savovića krajem juna izloženo je na...

CircleArt festival: 0 posto otpada – 100 posto kulture

Udruženje za prirodu i društvo Multivox pokreće novi festival...

Najnovije