Zbog krađe železničkih kablova rampe duže spuštene u Hilandarskoj i Jug Bogdanovoj

Između železničkih stanica Crveni Кrst i Ćele Кula u Nišu, na mostu preko reke Nišave, ukradeni su železnički kablovi koji, između ostalog, regulišu rad uređaja putnih prelaza. Krađa se dogodila u četvrtak četrdesetak minuta nakon ponoći, a iz „Infrastrukture železnica Srbije“ saopštavaju da bezbednost saobraćaja na putnim prelazima nije ugrožena.

Zbog ove krađe železničkih kablova ne rade automatski putni prelazi u ulicama Hilandarskoj i Jug Bogdanova i nije moguće njihovo automatsko uključenje, ali će radom ovih uređaja upravljati otpravnici vozova u železničkim stanicama Niš i Crveni Кrst.

Zbog ovakvog načina rada, moguće je da rampe na ovim putnim prelazima budu duže spuštene prilikom prolaska vozova, nego što je to slučaj kada rade automatski uređaji putnog prelaza.

 Stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ saopštavaju da ovakve krađe ugrožavaju bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

„Samo u železničkom čvoru Niš dogodi se prosečno godišnje oko pedesetak ovakvih krađa delova železničke infrastrukture, a direktna materijalna šteta od toga prosečno godišnje iznosi oko četiri i po miliona dinara“, navodi se u saopštenju.

„Infrastruktura železnica Srbije“ zato zahteva da se počinioci ove i sličnih krađa otkriju i najstrožije kažnjavaju, jer osim materijalne štete ovakvi slučajevi ugrožavaju redovitost i bezbednost železničkog saobraćaja.

O nasilnom prekidu i krađi železničkih kablova na ovom delu niške pruge odmah je obavešten i MUP, pa su pripadnici policije izvršili tokom noći uviđaj na terenu.

Inače, na istom mestu 16. septembra nepoznati počinioci ukrali su oko sto metara železničkog kabla i na više mesta ga oštetili, čime je tada „Infrastrukturi železnice Srbije“ naneta direktna materijalna šteta od oko 400 hiljada dinara, ne računajući stajanje i kašnjenja vozova.          

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije