Završeno 280 stanova u kompleksu „Novi Niš“ za vojsku

Vlasnik kompanije Filip Rombaut najavio je nastavak izgradnje komercajalnih i poslovnih zgrada u komplesku „Novi Niš“. 

U razgovoru sa rukovodstvom Grada Niša istakao je da su se predstavnici kompanije Clean Earth Capital sretali sa raznim administrativnim preprekama i da je zbog toga usporena izgradnja stambeno poslovnog kompleksa na Bubnju.

clean earth capital
Sastanak u Gradskoj kući, Foto: Kabinet gradonačelnika Niša

„Projekat je dugo stajao i sve zavisi od brzine rešavanja administrativnih prepreka i nadamo se da će novo rukovodstvo Grada Niša uticati da se one efikasnije rešavaju jer će „Novi Niš“ promeniti izgled grada na putu prema Bubnju“, istako je vlasnik kompanije Clean Earth Capital.

Za sada je američka kompanija završila izgradnju 280 novih stanova koji su spremni za useljenje. Izgrađeni stanovi namenjeni su za rešavanje potreba pripadnika Vojske Srbije.

„Grad će raditi na uređenju glavne saobraćajnice ka Bubnju, a investitor, kako je najavljeno, planira angažovanje domaće radne snage“, rečeno je na sastanku sa gradonačelnicom Niša.

Novi Niš; Foto: Grad Niš
Stanovi u kompleksu Novi Niš; Foto: Grad Niš

Podsetimo, američka kompanija Clean Earth Capital je 2011. godine za 1,5 miliona evra kupila zemljište bivše kasarne Bubanjski heroji, a kamen temeljac za luksuzni poslovno-stambeni kompleks Novi Niš položen je u proleće 2016. godine.

Dve godine kasnije, radovi u ovom naselju su tekli i počele su da niču zgrade kada je najavljeno da se prvi stanari očekuju do proleća 2019. godine.

Američka kompanija će u ovaj projekat, kako je ranije najavljeno, uložiti više od 140 miliona evra.

„Biće to kompleks jedinstven za naš region jer će u okviru njega biti izgrađeni maloprodajni objekti, stambene zgrade, poslovni deo, zabavni deo, hotel, obrazovni segment i medicinski objekat. Kada bude završen, biće to jedini projekat mešovite namene u jugoistočnoj Evropi“, istako je vlasnik kompanije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije