Niš dobio prvi javni punjač za električne automobile

Na parkingu „Goran Ostojić“ kod Doma zdravlja u Nišu postavljen je prvi javni punjač srednje snage sa dve konekcije za automobile na električni pogon.

garaža
Grad Niš dobio je prvi punjač za električne automobile; Foto: Kabinet gradonačelnika Niša

Dostupan za sve korisnike javnog parkirališta ovaj punjač poseduje dva priklјučka, odnosno mogućnost istovremenog punjenja dva automobila. Punjač je snage 22 kilovata.

Korisnici punjača neće imati dodatne troškove, već će plaćati samo parking mesto po regularnoj ceni od 40 dinara po započetom satu.

„Niš se sada nalazi na evropskoj mapi i svi vlasnici automobila na električni pogon znaće gde mogu da napune svoje automobile“, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i dodala da je postavljanje ovakvog punjača veoma važno za grad, jer se sa povećanjem broja automobila na električni pogon smanjuje zagađenost vazduha i štiti životna sredina.

Grad Niš dobio je prvi punjač za električne automobile
Grad Niš dobio je prvi punjač za električne automobile; Foto: Kabinet gradonačelnika Niša

„Planiramo da u budućnosti da obezbedimo punjače i za ostala javna parkirališta u gradu u odnosu na to kako se bude javlјala potreba. Napomenućemo da je ovo još jedan naš doprinos održivom razvoju grada koji smo najavili uvođenjem bicikala za besplatno korišćenje našim korisnicima parkirališta Čair. Po tom modelu funkcionisaće i punjenje na ovim punjačima, dakle naši korisnici neće imati dodatne  troškove osim naplate parking mesta koje koriste“, rekao je direktor JKP Parking servis Dejan Dimitrijević.

Postavljanje prvog javnog punjača je rezultat saradnje JKP „Parking servis“, organizatora prvog virtuelnog sajma automobila City Group iz Niša i donatora elektro punjača PANE AG Group iz Beograda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije