Zabranjuje se rad kladionica, kockarnica, frizerskih salona, fitnes klubova

U potpunosti se zabranjuje rad svih objekata i delatnosti koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, kao što su frizerski i kozmetički saloni, fitnes klubovi i teretane. Zatvaraju se sve kladionice, kockarnice i automat klubovi i oni od danas svoju delatnost mogu obavljati isključivo elektronskim putem.

Sednica Vlade Srbije

U vezi sa sprečavanjem širenja COVID-19, na sednici Vlada Republike Srbije donete su ove odluke.

Doneta je odluka o zatvaranju svih kladionica, kockarnica i automat klubova i oni od danas svoju delatnost mogu obavljati isključivo elektronskim putem.

S obzirom na specifične potrebe koje trenutna situacija nameće, odlučeno je da za određena zanimanja kućna samoizolacija važi 14 dana, umesto 28. Ovo se odnosi na zdravstvene radnike, zatvorske čuvare, kao i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske.

„Bitno je naglasiti da se ovom odlukom ne narušava zdravlje pripadnika ovih profesija, već se preventivno produženje kućne samoizolacije na njih neće odnositi. Svoje radne zadatke obavljaće uz potpunu zaštitnu opremu i njihovo zdravstveno stanje će se redovno pratiti“, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Vlada je odlučila da zastave na svim javnim institucijama od danas pa do daljeg budu spuštene na pola koplja.     

Nastaviće se sa najvećom pažnjom praćenje razvoja situacije u vezi sa koronavirusom i prilagođavanje svih mera, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka.

„Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici“, zaključuje se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije