U prodavnicama u Srbiji nadležna lica za kontrolu nošenja maski

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o merama za sprečavanje i suzbijanje kovid-19, kojom se propisuje obaveza za maloprodajne objekte u trgovinskim centrima i sličnim objektima da na vidnom mestu postave obaveštenje o obaveznom nošenju ličnih zaštitnih maski.

Mere za sprečavanje širenja korona virusa
Mere za sprečavanje širenja korona virusa

Kako je saopšteno iz Vlade, trgovinski objekti će ubuduće angažovati lice koje će biti odgovorno za poštovanje mere nošenja ličnih zaštitnih maski.

Vlada Srbije usvojila je i Uredbu o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći kroz dokapitalizaciju učesnika na tržištu radi otklanjanja poremećaja u privredi prouzrokovanih epidemijom kovid-19.

Mera je prevashodno namenjena podizanju likvidnosti učesnika na tržištu putem dokapitalizacije, kao jednim od instrumenata državne pomoći.

Vlada Srbije je, u okviru kampanje za podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, obezbedila 180.000 evra u dinarskoj protivvrednosti za najuspešnijih devet gradova, gradskih opština i opština, u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2020“.

Taj nagradni fond biće dodeljen 2021. godine najbolje plasiranim gradovima i opštinama, preko Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije