U Nišu izlečena beba zaražena virusom korona u prvoj nedelji života

Beba koja se u prvoj nedelji života zarazila virusom korona, uspešno je izlečena u Kliničkom centru Niš, potvrdila je koordinatorka dečije kovid bolnice i direktorka Klinike za dečiju hirurgiju KC Niš Anđelka Slavković.

Dr Slavković je podsetila da su bebu staru samo sedam dana sa simptomima virusa Covid-19 u KC Niš doveli roditelji, kao i da je nakon toga laboratorijski potvrđen virus kod bebe, koja je zadržana na bolničkom lečenju. 

„Beba nije bila u teškom stanju, redovno je primala terapiju, bila je dobro sve vreme i testovi su pokazali posle dve nedelje da nema nikakvih tegoba i da je negativna“, kazala je dr Slavković, prenosi TV Pink. 

Dodala je da je jedino uzrast bio problematičan. Prema njenim rečima, u KC Niš su se protekle nedelje porodile tri trudnice pozitivne na virus korona, sve bebe su negativne na virus, a iščekuje se porođaj još jedne trudnice iz Preševa, koja je trenutno smeštena u odvojenom delu na ginekologiji i za sada je u dobrom stanju. Kako je navela dr Slavković, u KC Niš trenutno nema dece pozitivne na Covid-19, a u bolnici se nalazi četvoro sa respiratornim simptomima. 

„Svu decu koja imaju respiratornu simptomatologiju, bez obzira na to što su njihovi testovi na koronu negativni, tretiramo drugačije, uvek smo na oprezu, jer ipak testovi nisu u potpunosti pouzdani“, navela je.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije