U Nišavskom okrugu 54 zdravstvena radnika pozitivno na korona virus

Na području Nišavskog okruga testirano je ukupno 280 zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, a korona virus je potvrđen kod 54 lica, od kojih su 29 lekari, 18 medicinske sestre, a sedam osoba koje nisu zdravstveni radnici, ali rade u zdravstvenim ustanovama, izjavila je zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević.

„Najviše pozitivnih na korona virus su u Kliničkom centru Niš – 27 dok je u Domu zdravlja Niš njih sedmoro, u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Niš troje, u Specijalnoj psihijatrijskog bolnici “Toponica” dvoje, u Institutu „Radon“ u Niškoj Banji i Domu zdravlja Aleksinac po jedan, a ukupno šest u drugim zdravstvenim ustanovama na području Nišavskog okruga“, rekla je Kisić Tepavčević.

Zbog teže kliničke slike hospitalizovano je pet zdravstvenih radnika, četvoro ih je u privremenoj bolnici u “Čairu”, a 32 zdravstvena radnika su u izolaciji i čekaju rezultate drugo testa, pošto je prvi bio negativan. Ukoliko i drugi test bude negativan, mogu da se vrate na posao, objasnila je Kisić Tepavčević.

U Republici Srbiji je do 15 časova 6. aprila 2020. godine registrovano ukupno 2.200 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 1.192 osobe od kojih je 292 pozitivno. Hospitalizovano je 1.197 pacijenata.

Na respiratoru je ukupno 101 pacijent.

Do 15 časova u Republici Srbiji testirane su ukupno 8.552 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.Na žalost od prethodnog izveštaja imamo i novih sedam smrtnih slučajeva, odnosno ukupno 58.

Preminule su tri osobe muškog pola, i četiri osobe ženskog pola.

Prosek njihovih godina je 64,5 i oni su imali komorbiditete, odnosno više drugih pridruženih bolesti koje su doprinele neželjenom ishodu.

Svi zaraženi moraju u bolnice,nema više lečenja kod kuće

Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ prosledili su lokalnim samoupravama instrukcije da svi zaraženi virusom korona moraju da se leče u kovid bolnicama ili improvizovanim bolnicama u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i da više nema lečenja kod kuće, rečeno je Tanjugu u resornom ministarstvu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije