Telefonska linija za psihoterapijsku podršku građanima

Da li se osećate anksiozno povodom korona virusa?

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Savezu društava psihoterapeuta Srbije ustupilo telefonsku liniju 19833 Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu, svakog dana, od 15 do 21 čas, kada će građani moći da dobiju besplatnu psihoterapijsku pomoć u vanrednom stanju.

U saopštenju se navodi da kriza izazvana pandemijom COVID-19 zahteva zajedničku borbu svih nas ne samo za očuvanje našeg fizičkog zdravlja, već i za podršku psihičkoj stabilnosti u ovim teškim vremenima.

Ministarstvo ističe da je zbog toga odlučilo da omogući građanima da putem jedinstvenog i dobro poznatog telefonskog broja 19833 dobiju pomoć psihoterapeuta ukoliko imaju bilo kakve psihološke probleme ili teskobe.

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu nastavlja sa radom na istom broju telefona, odnosno građani će imati tehničku mogućnost izbora opcije za ovaj centar ili za razgovor sa psihoterapeutima.

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu radi neometano i u vanrednom stanju, budući da su saveti, edukacija i prevencija, kao i mogućnost prijava onlajn ugrožavanja dece, posebno neophodni u ovom periodu kada deca provode više vremena na internetu zbog izolacije.

Informacije o Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu, kao i edukativni materijali o onlajn bezbednosti, mogu se naći i na sajtu www.pametnoibezbedno.gov.rs, dok se više informacija o psihoterapijskoj podršci u vanrednom stanju nalazi na sajtu www.savezpsihoterapeuta.org/korona-virus, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije