Rigoroznija primena mera: Ruski specijalci i Vojska Srbije dezinfikuju Niš

Krizni štab za Nišavski i Toplički okrug je u stalnom zasedanju i u četvrtak 16. aprila razmotrili su izveštaje o trenutnoj situaciji u svim lokalnim samoupravama i zdravstvenim i socijalnim ustanovama na tom području i merama preduzetim u cilju suzbijanja ekipedimije virusa Covid 19, navodi se u saopštenju.

„Dat je nalog ekipama ruskih specijalaca i Vojske Srbije da izvrše dezinfekciju najprometnijih gradskih saobraćajnica u centralnoj zoni Niša. Pored toga, ruski stručnjaci dezinfikovali su i Gerontološki dom i Dom zdravlja u Nišu.“, kažu u Štabu za upravljanje krizom u Nišu.

Krizni štab za Nišavski i Toplički okrug; Foto: Grad Niš
Krizni štab za Nišavski i Toplički okrug; Foto: Grad Niš

Nove mere za domove za stare, zaražena 243 korisnika, 32 zaposlena

Zaposleni u domovima za stare ubuduće će raditi u smenama od 15 dana kako bi se onemogućilo širenje korona virusa i zaštitili štićenici i radnici.

Ta mera će se strogo kontrolisati, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je istakao da će biti analizirano šta se dogodilo u Gerontološkom centru u Nišu i da će odgovarati svako ko nije poštovao mere.

„Svi zaraženi iz Gerontološkog centra su prebačeni u KC Niš još u nedelju. Njihovo stanje je trenutno lakše kliničke slike. Troje je preminulo najverovatnije na putu do KC. Bili su stariji, slabo pokretni ili nepokretni, i sa hroničnim bolestima“, rekao je Tiodorović za RTS.

Direktor Gerontološkog centra u Nišu Milan S. (47) negirao je krivicu na saslušanju u Višem tužilaštvu u Nišu, nakon čega mu je na predlog tužilaštva, sud odredio pritvor.

M. S. se tereti za krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti, rekao je za Tanjug portparol tužilaštva Boris Radinjić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije