Srpski padobranci spremni da odgovore na bezbednosne pretnje

Pripadnici 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade u niškoj kasarni „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ završili su deo obuke u letnjim uslovima. Vojska Srbije se oprema, naoružava i jača u svim svojim segmentima, poručuju iz Ministarstva odbrane.

Foto: MO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, obišao je završni deo obuke u letnjim uslovima pripadnika 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade u Nišu.

„Naša Specijalna brigada je, svakako, jedan od najznačajnijih delova Vojske i onaj deo naše Vojske koji prvi treba da odgovori na udar i koji su tu da odgovore i na terorističke pretnje, ali i da sačuvaju naš narod gde god da je to potrebno“, kaže Vulin.

Vulin kaže i da Vojska Srbije posebno obraća pažnju na specijalne jedinice i posebno obezbeđuje materijalna ulaganja da bi zarade ovih pripadnika VS bile više nego kod ostalih, zbog njihovih velikih obaveza i zadataka.

Foto: MO

Tokom obilaska pripadnici 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade pokazali su izuzetnu obučenost i najnoviju opremu koju koriste koja je u skladu sa najvišim svetskim standardima.

Foto: MO

Ovo je bila i prilika da se sagleda sva složenost selektivne padobranske obuke i spremnost polaznika koji su uspešno savladali sve delove obuke na zemlji i potrebna testiranja, a očekuju ih još padobranski skokovi.

„Uz sagledavanje ove najsloženije vrste obuke u našoj vojsci imali smo priliku da vidimo i ostatak obučavanja alpinističkih grupa prilikom dejstva na zaposednuti objekat i prilikom spasavanja u akcidentnim situacijama“, rekao je komandant Specijalne brigade Vojske Srbije brigadni general Miroslav Talijan.

Nakon referisanja komandanta 63. padobranskog bataljona potpukovnika Bobana Georgijeva i obilaska Centra za obuku padobranaca, u kome su demonstrirani pakovanje padobrana i rad na podveznom sistemu, ministar Vulin i general Mojsilović prisustvovali su i pripremama padobranaca za skok u okviru selektivne obuke izviđačkih jedinica, jedinica vojne policije i “Kobri“.

Foto: MO

Padobranci su takođe demonstrirali, u okviru obuke u letnjim uslovima, i spuštanje niz veračko uže u urbanim uslovima.

U završnom delu posete, ministar Vulin i general Mojsilović obišli su i infrastrukturne objekte za obuku pripadnika 63. padobranskog bataljona u kasarni “Narednik-pilot Mihajlo Petrović”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije