Škola “Da Vinči” organizuje besplatne radionice programiranja i robotike

Zbog toga što je važno da deca usvajaju nova znanja i veštine i idu u korak sa savremenim svetskim dostignućima, Kreativno edukativni studio “Da Vinči” tokom februara organizuje  besplatne radionice programiranja i robotike. Ovaj program namenjen je školarcima od 3. do 8. razreda, a tri najbolja kandidata dobijaju punu stipendiju škole za najsavremenije kurseve iz ove oblasti.

Foto: Da Vinči

Radionice programiranja i robotike

Besplatne radionice podeljene su tematski. Prvog dana biće organizovana edukacija iz programiranja, a drugog dana iz osnova robotike, svaka u trajanju od po 90 minuta.

„Čuli ste da nije lako programirati. To je tačno. Slobodno se može reći i da je teško. Ali je podjednako teško i lečiti nekog, projektovati zgradu, umesiti hleb ili dati gol na utakmici. Poenta je u tome da ništa od ovog nije teško onom ko to voli da radi“, kažu u školi „Da Vinči“.

Da bi zainteresovana deca učestvovala u ovom specijalno kreiranom programu, potrebno je da ih roditelji prijave, najkasnije do 20. februara, na telefon škole „Da Vinči“ 063-660-406.

Tri najbolja kandidata dobijaju stipendiju škole; Foto: Da Vinči

„Ako pitate sve one koji su upravo završili kurs u školi „Da Vinči“ da li je programiranje teško, garantujemo da će svako od njih reći da je programirati izuzetno lako i da jedva čekaju početak marta da krenu sa novim kursevima. I verujte im, jer oni to iskreno misle. Jednostavno su otkrili šta vole da rade i došli su da zajedno uživamo u onome što volimo“, pojašnjavaju edukatori u školi „Da Vinči“

Tri najbolja kandidata dobijaju punu stipendiju škole za jedan od kurseva koji će početi od marta. Na kursevima se obrađuju sledeći programi i oblasti: Scratch I, Scratch II, Robotika I, Robotika II, Programiranje android aplikacija, Python I i Python II.

Kreativno edukativni studio “Da Vinči” već godinama uspešno radi sa decom predškolskog i školskog uzrasta na razvijanju krativnog potencijala na časovima crtanja, vajanja i slikanja. Takođe, obavlja se i pripremna nastava za polaganje prijemnog ispita za arhitekturu, srednju umetničku školu i fakultet umetnosti.

Sve informacije mogu se dobiti na telefon 063-660-406 ili lično na adresi u Nišu Laze Kostića 14.POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije