Šalteri MUP-a za izdavanje dokumenata ponovo otvoreni

Šalteri MUP-a na kojima građani mogu podneti zahteve za izdavanje ličnih dokumenata počinju da rade danas, 11. maja.

Građani će na šalterima policijskih stanica moći da prijave prebivališta i boravišta, podnesu zahtev za izdavanje ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola, registracije vozila, oružja i državljanstva, kao i da podignu ta dokumenta. 

Iz MUP-a preporučuju građanima da zahteve za prvu registraciju i promenu vlasništva vozila, promenu podataka upisanih na saobraćajnoj dozvoli i druge zahteve vezane za registraciju vozila policijskim upravama šalju preporučenom poštom. 

Spisak dokumentacije potrebne za ove poslove mogu naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova, a uz dokumentaciju potrebno je dostaviti i kontakt telefon podnosioca zahteva, preko koga će biti obavešten o terminu za uručenje dokumenata. 

U vezi sa registracionim nalepnicama za vozila, u MUP-u ističu da će se one, do 1. jula, izdavati isključivo na tehničkom pregledu vozila. 

Građani, kao i ranije, termin za podnošenje zahteva za ličnu kartu i pasoš mogu zakazati preko portala eUprava, a lična dokumenta kojima je istekao rok važenja za vreme vanrednog stanja, važiće do izdavanja novih, za zahteve koji budu podneti u roku od 30 dana od prestanka vanrednog stanja. 

Prijavu prebivališta za novorođeno dete roditelji, sa skeniranom dokumentacijom i drugim potrebnim podacima, mogu podneti elektronskim putem na imejl drzavljanstvalk.odsekuup@mup.gov.rs. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da je prilikom dolaska u policijske stanice potrebno poštovati propisane mere zaštite.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije