Posledice korone: Petina zaposlenih u turizmu ostala bez posla

Oni koji posluju u turističkom sektoru su apsolutno bez prihoda i već oko 20 odsto zaposlenih je do sada ostalo bez posla, izjavio je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić.

Seničić je za RTS rekao da je situacija takva da „zaista preti da ugasi kompletan turistički sektor i veliki deo javnog drumskog prevoza, kao i da je pomoć države važna kako bi se on održao, jer su oni koji posluju u ovom sektoru apsolutno bez prihoda. 

Ono što omogućava da ovaj sektor kako-tako preživi, prema njegovim rečima, jesu dve destinacije koje su otvorene za naše putnike – Turska i Egipat. 

„Međutim, to je toliki mali broj putnika da u ukupnom broju koji smo očekivali čini tri ili četiri odsto“, objašnjava Seničić. On je dodao da je situacija zaista teška i da je jedan deo ljudi već ostao bez posla. 

„Negde oko 22 – 23 odsto od ukupnog broja zaposlenih je do sada ostalo bez posla što je oko 2.500 ljudi. Brine nas što ta tendencija može da se nastavi jer nemamo perspektivu dokle će sve ovo da traje“, kaže direktor Jute. 

Na pitanje da li će najavljene mere biti dovoljne, Seničić je rekao da je svaka pomoć dobrodošla ističući da nove sektorske mere moraju da budu vrlo brze.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije