Parkiraj i bicikliraj: Nova usluga Parking servisa Niš

Parking servis uveo je novu uslugu – iznamljivanje bicikala na niškom parkilištu “Čair“, koje se nalazi u Zetskoj ulici u Nišu.

Parkiraš vozilo i besplatno iznajmiš dve bicikle

Korisnicima je na raspolaganju 26 bicikala. Kao početna lokacija izabrano je parkiralište „Čair“, jer se u blizini nalazi park u kome građani mogu da se rekreiraju ili da bicikl koriste kao sredstvo kojim će se prevesti do određene lokacije i obaviti neku od svojih obaveza.

Parkiralište Čair u Zetskoj ulici
Parkiralište Čair u Zetskoj ulici

„Stvaranjem mogućnosti korisnicima parkirališta „Čair“ da iznajme bicikl, nastavljamo sa širenjem ideje čiju smo realizaciju započeli prošle godine. Nastojimo da podignemo svest građana o tome koliko je značajno očuvanje ekološkog sistema i koliko štetno utiču izduvni gasovi automobila na zdravlje svih nas“, kaže direktor JKP „Parking servisa“ Niš, Dejan Dimitrijević.

Uz ovu novinu, vozači će moći po osnovu jednog parkiranog automobila, što za sat vremena iznosi 40 dinara, besplatno da preuzmu dva bicikla.

Potrebno je da su stariji od 18 godina, da znaju da upravljaju bickilom i da kod sebe imaju ličnu kartu.

„Ukoliko bude velikog interesovanja, uvešćemo i dečije bicikle“, kaže Marija Radosavljević iz JKP „Parking servisa“ Niš.

Vreme preuzimanja bicikala je od 09.00 do 21.00 časa, svakog dana u nedelji.

Parkiralište Čair u Zetskoj ulici
Parkiralište Čair u Zetskoj ulici

Korisnik ima pravo da bicikl koristi samo u vreme dok se motorno vozilo, na osnovu kog je dobio pravo korišćenja bicikla, nalazi na parkiralištu. Bicikli se po pravilu vraćaju istog dana kada su preuzeta, a najkasnije do 21.00 časa.

Bicikli će u toku godine moći da se koriste u periodu od 1. aprila do 1. novembra, s tim da, zavisno od vremenskih uslova, ovaj period može biti i produžen.

Korisnik može da parkira motorno vozilo i preuzme bicikl na privremeno korišćenje, samo ukoliko na parkiralištu ima slobodnih parking mesta, odnosno bicikala.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Amber Alert: Podrška od Nišlijke koja je za malo izbegla zlostavljanje

Zbog toga što je kao jedanaestogodišnja devojčica umalo bila...

Na današnji dan oslobođen Niš: Od turske kasabe do modernog grada

Posle pet vekova vladavine Turaka, Niš je oslobođen 11....

ZOO kutak u Kamenici organizuje novogodišnja druženja sa Deda Mrazom

U susret novogodišnjim praznicima volonteri ZOO kutka u Kamenici...

Najnovije