Nemanja Radulović u svom rodnom gradu održao koncert za pamćenje

Ni jak pljusak nije sprečio publiku da burnim aplauzom pozdravi čuvenog violinistu Nemanju Radulovića koji je, četiri godine nakon svog poslednjeg koncerta u Nišu, nastupio na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. Nemanja, inače rođeni Nišlija, sa svojim orkestrom “Double sens“ održao je koncert za pamćenje.

Foto: SKC

Velikom broju Nišlija ni jaka kiša koja je pala u toku koncerta nije smetala da u nastupu svog sugrađanina i muzičara svetskog renomea, uživa do kraja.

Muzičari su koncert otvorili „Niškom Banjom“, nakon koje je Nemanja pozdravio publiku i zahvalio se svim ljudima koji su došli. Zatim su melodije nastavile da se nižu, dok je čitava Letnja pozornica svaku numeru nagrađivala usklicima i aplauzima.

Кoliko publika voli ovog virtuoza na violini najbolje je pokazalo to što jak pljusak nije prekinuo uživanje u koncertu, već je čitava Letnja pozornica, sva pod kišobranima i kabanicama, bodrila muzičare da nastave da sviraju, zajedno se suprotstavljajući kiši.

Foto: SKC

Nemanja Radulović godinama živi i stvara u Francuskoj, a tokom svoje karijere svirao je u najvećim koncertnim dvoranama u svetu i osvajao prestižne nagrade i priznanja. Među njima su i „ Jozef Joakim“ u Hanoveru, „Stradivarius“ u Кremoni, 2014. godine je u Francuskoj izabran za najboljeg solo instrumentalistu, a pre dve godine postao je i francuski Vitez umetosti.

U svojoj diskografiji ima deset albuma, dok je poslednji, „Bajka“ objavljen 2018. godine. Koncert je organizovan pod pokroviteljstvom grada Niša i bio je besplatan za publiku.

Najnovije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

„100 godina Duška Radovića“: Monografija posvećena najčitanijem Nišliji

Povodom obeležavanja jubileja, stogodišnjice rođenja Duška Radovića, pripremljena je...

Počinju Filmski susreti uz dve svetske i nekoliko niških premijera

U zvaničnom programu 57. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog...

Nišville jazz festival 28. put u Nišu

Nastupom Nišville ROJAZE projekt benda u glavnom programu na...