Na proleće auto-put od Niša do Pločnika

Na proleće počinje izgradnja jednog od šest novih autoputeva, od Niša do Pločnika, saopštio je kabinet Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Resorna ministarka Zorana Mihajlović je na sastanku sa gradonačelikom Niša, Darkom Bulatovićem, rekla da su u pitanju „projekti koji su važni ne samo za grad, već i za Srbiju“.

Na sastanku je bilo reči o izgradnji obilazne pruge oko Niša, ali i izgradnji i sanaciji saobraćajnica koje su korišćene prilikom izgradnje Koridora 10.

Sastanak gradonačelnika Niša sa minisatrkom Zoranom Mihajlović
Sastanak gradonačelnika Niša sa minisatrkom Zoranom Mihajlović; Foto: Grad Niš

Ministarska je rekla i da je dogovoreno da „na proleće krene izgradnja državnog puta od Malče do Proseka, kao i sanacija lokalnog puta od Proseka do Jelašnice, koji je oštećen tokom izgradnje autoputa“.

Bulatović je istakao i da „Niš danas ima stabilne javne finansije kao i da najbolju saradnju ima sa Ministarstvom građevinarstva“.

„Gradimo socijalne stanove, kao i stanove za izbeglice i bezbednosne snage, rekonstruisali smo 55 saobraćajnica u Nišu, gradimo vrtiće, novi naučno-tehnološki park i spremni smo da u saradnji sa ministarstvom da unapređujemo kvalitet života u Nišu“, rekao je Bulatović.

Na sastanku se razgovaralo i o daljem razvoju aerodroma „Konstantin Veliki“, te konstatovano da ovo više nije mali aerodrom i da ima velike potencijale za dalje napredovanje.

Dogovorena je i dinamika otvaranja bočnih naplatnih rampi u zoni grada Niša.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije