Falsifikovani negativni testovi na koronavirus u Nišu se prodaju za 50 evra?

Makedonski prevoznici primorani da na ulazu u Makedoniju pokažu PCR test na Kovid-19 ne stariji od 72 sata, upozoravaju da na jugu Srbije to postaje unosan ilegalan posao, piše portal MKD. Negativni PCR testovi, kako navode, mogu se kupiti čak i na benzinskoj pumpi u Vranju.

Nelegalna trgovina PCR testovima

Prema navodima makedonskog portala MKD, građani Makedonije koji se vraćaju u svoju domovinu preko niškog aerodroma prijavili su makedonskim službama bezbednosti da imaju mogućnost da u vazdušnoj luci „Konstantin Veliki“ kupe falsifikovani negativni PCR test za 50 evra.

Prevoznici koji ulaze u Makedoniju na graničnom prelazu Tabanovce takođe navode da se za 65 evra takav negativan test lako može kupiti na vranjskim benzinskim stanicama.

Prema protokolu, svaki makedonski državljanin u trenutku ulaska u zemlju trebalo bi da pokaže negativan test ne stariji od 72 sata, a ako ne, biće poslat u 14-dnevni karantin.

Već postoji predlog Vlade da dozvoli testiranje i uzimanje brisa, na graničnim prelazima, a da akreditovane laboratorije rezultate pošalju elektronskim putem nakon prelaska.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije