Zna se ko će biti direktor Naučno-tehnološkog parka u Nišu

Milan Ranđelović podneo ostavku na funkciju načelnika Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte

Dosadašnji direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP) Milan Ranđelović podneo je ostavku na tu funkciju, a na njegovo mesto, kao vršilac dužnosti direktora, na poslednjoj sednici Skupštine Grada Niša imenovan je dosadašnji sekretar Sekretarijata za investicije Dušan Radivojević.

Ranđelović je podneo ostavku, kako navodi, da ne bi bio u sukobu interesa jer su krajem novembra Vlada Srbije, Univezitet u Nišu i Grad Niš usvojili odluku o osnivanju doo Naučno tehnološki park, za koji je on predložen da bude vršilac dužnosti direktora.

Privredno društvo je još u osnivanju i zvanično potpisivanje ugovora je planirano za sledeću godinu. Vlasničku strukturu Naučno-tehnološkog parka činiće 40 odsto Vlada Srbije, zatim 40 odsto će biti u vlasništvu Grada Niša dok će 20 odsto biti u vlasništvu Univerziteta u Nišu. To znači da će privredno društvo imati petočlanu skupštinu odnosno po dva člana biće iz Vlade Srbije i Grada Niša i jedan sa niškog Univerziteta“, objašnjava Ranđelović.

Podsetimo, Naučno-tehnološki park Niš biće organizacija koja obezbeđuje infrastrukturu i usluge za pomoć inovativnim preduzećima u ostvarivanju poslovnih uspeha na tržištu visokih tehnologija.

Naučno-tehnološki park u Nišu
Naučno-tehnološki park u Nišu

Inovativne firme dobijaju specifičnu opremu na uslužno korišćenje kako bi inicijalna ulaganja firmi bila niža.

Naučno-tehnološki park se nalazi na platou kod Elektronskog fakulteta u Nišu, a kamen temeljac ovog kompleksa površine 14.000 kvadrata postavljen je novmebra 2018. godine. Tada je najavljeno da će Naučno tehnološki park biti završen za 14 meseci.

Inače, projekat izgradnje Naučno-tehnološkog parka iznosi oko 10 miliona, a dodatnih milion evra biće obezbeđeno za opremu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije