U Nišu 252 pacijenta izlečena od COVID-19

Iz Kliničkog centra Niš i privremenih bolnica u Nišu večeras do 23 časa biti otpuštena 252 pacijenta koji su izlečeni od virusa korona, rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i šef Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug Branislav Nedimović.

Nedimović je u izjavi za Televiziju Pink rekao da je od 252 pacijenta koji će večeras na osnovu negativnog testa biti upućeni kući, 185 onih koji su bili u privremenim bolnicama, dok je ostatak iz KC Niš.

Prema njegovim rečima, njihov povratak kući organizovan je preko Hitne pomoći i Doma zdravlja, s obzirom na to da je mnogo pacijenata iz Doljevca, Zaječara, Pirota, Bora i drugih mesta.

Nedimović je, govoreći o situaciji u Domu za smeštaj odraslih lica ometenih u mentalnom razvoju “Kulina”, istakao da su u toj ustanovi svi testirani, te da je određen broj lica pozitivan na koronavirus i ima lakšu kliničku sliku.

„Ukoliko bude neophodno, odvojili smo poseban deo u KC Niš za ove osobe, kako ne bi bile u kontaktu sa ostalim pacijentima, s obzirom na to da oni zahtevaju poseban oblik brige“, naglasio je ministar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije