U Nišu 252 pacijenta izlečena od COVID-19

Iz Kliničkog centra Niš i privremenih bolnica u Nišu večeras do 23 časa biti otpuštena 252 pacijenta koji su izlečeni od virusa korona, rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i šef Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug Branislav Nedimović.

Nedimović je u izjavi za Televiziju Pink rekao da je od 252 pacijenta koji će večeras na osnovu negativnog testa biti upućeni kući, 185 onih koji su bili u privremenim bolnicama, dok je ostatak iz KC Niš.

Prema njegovim rečima, njihov povratak kući organizovan je preko Hitne pomoći i Doma zdravlja, s obzirom na to da je mnogo pacijenata iz Doljevca, Zaječara, Pirota, Bora i drugih mesta.

Nedimović je, govoreći o situaciji u Domu za smeštaj odraslih lica ometenih u mentalnom razvoju “Kulina”, istakao da su u toj ustanovi svi testirani, te da je određen broj lica pozitivan na koronavirus i ima lakšu kliničku sliku.

„Ukoliko bude neophodno, odvojili smo poseban deo u KC Niš za ove osobe, kako ne bi bile u kontaktu sa ostalim pacijentima, s obzirom na to da oni zahtevaju poseban oblik brige“, naglasio je ministar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije