U nedelju neurološki i očni besplatni preventivni pregledi u Nišu

U nedelju 3. novembra nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda

Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju  Ministarstvo zdravlja sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, biće nastavljena u nedelju, 03. novembra, od 8 do 16 časova, u više od 215 zdravstvenih ustanova naše zemlje.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da urade oftalmološki i neurološki pregled, a u određenim ustanovama biće obavljani i mamografski i kardiološki pregledi kao i kontrole nivoa šećera u krvi.

U KC Niš, u specijalističkim ambulantama Klinike za očne bolesti, koje se nalaze u prizemlju nekadašnje zgrade klinike, specijalisti oftamologije obavljaće preventivne preglede organe vida.

Na spratu iznad, u specijalističkim ambulantama neurologije, biće organizovani i opšti neurološki pregledi, a svi zainteresovani građani moći će da provere i visinu krvnog pritiska i dobiju savete medicinskog osoblja.

Besplatni preventivni pregledi obavljaće se i u niškom Domu zdravlja.
Planirani su pregledi krvnog pritiska, šežera u krvi, EKG pregled i oftamološki.

Pregled krvnog pritiska i šećera u krvi obavljaće se u centralnom holu Doma zdravlja Niš.

EKG pregled obavljaće se u prostorijama Centra za preventivne zdravstvene usluge, pored info pulta, u prizemlju Doma zdravlja Niš.

Oftalmološki pregled (pregled vida) u prostorijama Odeljenja oftalmologije koje se nalazi na petom spratu Doma zdravlja Niš.

Značaj ove akcije Ministarstva zdravlja kao i unapređenje javne svesti o značaju prevencije najbolje potvrđuje podatak da je tokom prethodnih petnaest dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, više od 325.000 građana Srbije obavilo preventivne preglede a od tog broja nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.

Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, i u svojoj zdravstvenoj ustanovi obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije