Satnica: Program novogodišnje noći u Nišu

Niški kulturni centar organizuje prednovogodišnje zagrevanje kod TC „Kalča i doček nove godine na Trgu kralja Milana 31. decembra 2019. godine.

Prednovogodišnje zagrevanje odvijaće se od 11.00 do 17.00 na dve bine, koje će biti postavljene na Trgu Republike (kod kafane „Stara Srbija“) i na platou ispred Tržnog centra „Kalča“.

Na bini na Trgu Republike nastupiće popularni niški di-džejevi počev od 11.00 pa do 15.00, dok će na bini kod „Kalče“, počev od 11.30 pa sve do 17 časova nastupiti tri niška rok benda – An pasan, Penthaus bend i Kerber.

Zbog toga što se očekuje ogromno interesovanje za nastup grupe Kerber, ulica Nikole Pašića biće delimično zatvorena od 14.30 do 17.30, i to od ulice Popa Luke Lazarevića do ulice Alekse Nenadovića.

Novogodišnji program se nastavlja na Trgu kralja Milana u 23.00 nastupom pop pevača Željka Samardžića i njegovog benda.

Radi bezbedne organizacije tog koncerta ulice Vožda Karađorđa i Generala Milojka Lešjanina, od raskrsnice „Sud“ do raskrsnice „Ured“, biti zatvorene 31. decembra u 20 sati, dok će se tonske probe aktera koncertnih dešavanja održavati od 19 do 21 sata.

Bina za nastupe se montira, u ponedeljak, 30. decembra i smeštena je odmah pored spomenika na centralnom gradskom trgu, leđima okrenuta ka Tvrđavi.

Posetioci će sa Željkom Samardžićem, uz zajedničko odbrojavanje i uz pratnju vatrometa, u ponoć dočekati novu 2020. godinu.

Koncert će trajati do 1.00 posle ponoći. Po završetku koncerta uslediće neophodne komunalne aktivnosti javnih preduzeća zaduženih za raščišćavanje prostora na kojem se odvijao doček. Ulica će biti otvorena najkasnije 1. januara u 5 sati ujutru.

Niški kulturni centar poziva sugrađane da prednovogodišnjem zagrevanju i novogodišnjem dočeku pristupe na dostojanstven način, da izbegavaju korišćenje petardi i ostalih pirotehničkih sredstava, koja mogu da povrede ljude ili izazovu incidente, kao i da alkoholna pića koriste umereno, kako bi bila sprečena mogućnost bilo kakvog eventualnog nemilog događaja.

“Pozivamo sugrađane da prate sva eventualna dodatna uputstva organizatora dočeka, policije, vatrogasne službe, hitne pomoći, kao i komunalnih preduzeća koja će brinuti o komunalnom redu pre, u toku i posle koncerata.”, obaveštavaju iz NKC-a.

Niški kulturni centar preduzeo je, u koordinaciji sa organima reda i javnim komunalnim preduzećima, sve neophodne mere kako bi se sugrađani osećali potpuno bezbedno tokom dočeka, a sam doček protekao u skladu sa očekivanjima, kako i dolikuje jednoj ovakvoj velikoj javnoj manifestaciji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije