Prvi grad u Srbiji koji je uveo maksimalne kazne za vlasnike pasa: Ode plata ako ne čistite za psom ili je bez povoca

Novi Sad povećao je kazne za komunalne prekršaje do zakonskog maksimuma, tako da kazna može dostići i 25.000 dinara ako psa vodite bez povoca, ne čistite za njim, pa čak i ako kod sebe nemate njihove isprave i kesicu za izmet.

Takođe, kazna može biti od osam hiljada pa naviše ukoliko svoj auto perete na javnoj površini, berete cveće ili plodove sa drveća, ali i 25.000 dinara.

Nije ista situacija u svim gradovima Srbije, jer kaznene mere donose nadležne službe i koje se definišu gradskim odlukama o držanju kućnih ljubimaca. Na osnovu tih odluka, recimo u Beogradu, pas se može puštati sa povoca da se slobodno kreće samo u parku i na drugoj javnoj zelenoj površini i to leti od 22 časova uveče do 9 časova ujutro, a zimi od 20 časova uveče do 10 časova sledećeg dana.

Kazna od 5.000 dinara čeka sve one koji izvode psa u šetnju bez povoca i zaštitne korpe na njušci, kao i ako nemaju kod sebe potvrdu o izvršenom obeležavanju psa i vakcinaciji.

U nekim Španiji i Izraelu neodgovorni vlasnici pasa ne mogu da izbegnu kaznu.

Oni idu toliko daleko da imaju čak i DNK baze pasa koji se nalaze u španskom ili izraelskom gradu i ukoliko neko ne počisti za svojim psom, prosto oni pronađu njegovu adresu putem tih uzoraka koje nađu na zelenim površinama i onda su kazne zaista preskupe, 200 do 300 evra čak sežu takav tip kazni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Amber Alert: Podrška od Nišlijke koja je za malo izbegla zlostavljanje

Zbog toga što je kao jedanaestogodišnja devojčica umalo bila...

Na današnji dan oslobođen Niš: Od turske kasabe do modernog grada

Posle pet vekova vladavine Turaka, Niš je oslobođen 11....

ZOO kutak u Kamenici organizuje novogodišnja druženja sa Deda Mrazom

U susret novogodišnjim praznicima volonteri ZOO kutka u Kamenici...

Najnovije