Počela da radi aplikacija za proveru rezultata testova na koronu

Aplikacija koja omogućava građanima da sami proveravaju rezultate testiranja na virus korona počela je da radi, rekao je direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihajlo Jovanović.

app
Aplikacija za proveru testa na koronu; Ministarstvo zdravlja

On je za RTS rekao da na adresi euprava.gov.rs danas puštaju novu uslugu – uslugu notifikacije da je nekome gotov PCR test. 

„Vrlo jednostavno, u tri koraka, građani unošenjem svog JMBG, unošenjem imejl adrese na koju žele da dobiju notifikaciju ili opciono SMS, odnosno broja telefona, prijavljuju se za tu notifikaciju“, naveo je Jovanović. 

Onog trenutka kada bude gotov njihov PCR test dobiće imejl ili SMS poruku, dodao je Jovanović. 

On je naveo da je usluga besplatna, kao i da su podaci zaštićeni i u tim SMS porukama nema podataka o građanima, niti te poruke nose informaciju da li je test pozitivan ili negativan, već će se u porukama sugerisati građanima da ako žele da vide rezultat svog testa odu na portal e-Zdravlje gde, kada se uloguju, mogu da vide svoje kompletne rezultate. 

Ukazao je da je sam portal e-Uprave prilagođen mobilnim telefonima i da očekuju da će najveći broj građana pristupiti portalu upravo preko telefona. 

„Kada popunite upitnik samoprocene simptoma, na osnovu odgovora ćete dobiti smernice o daljem postupanju. Ako ostavite broj telefona i Vaši odgovori ukažu na sumnju na COVID-19, pozvaće Vas lekar na pregled u Domu zdravlja. Dodatno, omogućeno je preuzimanje rezultata testiranja na COVID-19 (PCR test).“, navodi se na sajtu Ministarstva zdravlja.

Jovanović je rekao da Srbija razmišlja da napravi mobilnu aplikaciju za praćenje kontakata zaraženih. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije