Otvara se Romski kulturni centar u Nišu: Biblioteka i muzejska soba

U Nišu se otvara Romsku kulturni centar zahvaljujući Gradu Nišu koji je romskoj zajedinici dodelio prostor, potvrdio je dugogodišnji romski aktivista i predsednik YUROM centra iz Niš.

“Emancipacija bilo kog naroda, pa i našeg, nemoguća je bez kulture. Kultura mora da se razvija, da eksperimentiše, da bude dostupna što većem broju ljudi. Grad Niš je romskoj zajednici dodelio prostor u kojem će sve to biti moguće.”, ističe Osman Balić.

Vrata Romskog kulturnog centra, koji  se nalazi u Ulici Pukovnika Rajevskog 1. odnosno preko puta glavne autobuske stanice, biće svečano otvorena u nedelju, 5. maja.

“Imaćemo mogućnosti da oformimo biblioteku, napravimo arhiv, muzejsku sobu… da za pokoljenja sačuvamo deo svoje bogate tradicije. U isto vreme, ovaj prostor služiće i da zadovolji potrebe mladih u oblasti kulturnog stvaralaštva i umetnosti.”, dodaje Balić.

Otvaranje ovog centra uveličaće umetnik iz Novog Sada, Zoran Tairović koji je osmislio multimedijalnu predstavu koja će biti izvedena povodom početka rada Romskog kulturnog centra.

Specijalni gost Romskog kulturnog centra biće i operska pevačica Nataša Tasić, a ceo događaj pratiće i izložba slika akademskog slikara Zorana Tairovića.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Amber Alert: Podrška od Nišlijke koja je za malo izbegla zlostavljanje

Zbog toga što je kao jedanaestogodišnja devojčica umalo bila...

Na današnji dan oslobođen Niš: Od turske kasabe do modernog grada

Posle pet vekova vladavine Turaka, Niš je oslobođen 11....

ZOO kutak u Kamenici organizuje novogodišnja druženja sa Deda Mrazom

U susret novogodišnjim praznicima volonteri ZOO kutka u Kamenici...

Najnovije