Nove mere Kriznog štaba za ugostitelje i škole

Vlada Srbije odlučila je da će se od 30. novembra do početka zimskog raspusta, 21. decembra, nastava za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za učenike srednjih škola izvoditi na daljinu, a da će se mera skraćenja radnog vremena produžiti do 15. decembra.

Zimski raspust počinje 21. decembra 2020. godine, a završava se 15. januara 2021. godine i važiće za sve učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Republike Srbije, navodi se u saopštenju sa  sednice vlade na kojoj su usvojene nove mere protiv korona virusa.

Proces sticanja znanja nije ugrožen, danas uputstvo o popravljanju ocena

Ministar prosvete Branko Ružić najavio je da će školskim upravama biti upućena konkretna uputstva kojima će biti definisane i one situacije kada i ukoliko dođe do potrebe da đaci poprave neku ocenu, to urade i u neposrednom kontaktu u školama.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zatražila je, međutim, da i mlađi razredi osnovnih škola pređu na onlajn nastavu.

„Apelujemo na roditelje da nas podrže u nastojanju da i mlađi razredi osnovnih škola, kao deo obrazovnog sistema, pređu na onlajn nastavu, dok nas još ima zdravih, kako bismo mogli da nastavimo nastavni proces, koji održavamo sa velikim naporima i u otežanim uslovima“, saopšteno je iz Unije.

Produženje mera do 15. decembra

Vlada je donela odluku i da se produži mera skraćenja radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima, a prodavnicama i drugim maloprodajnim trgovinskim objektima do 21 čas – do 15. decembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Najnovije