Niš žarište COVID 19: Sledi masovno testiranje i dezinfekcija ustanova i ulica

U Gerontološkom centru 155 obolelih, sledi masovno testiranje u Nišu

U Nišu je održana sednica Štaba za upravljanje krizom u Nišavskom i Topličkom upravnom okrugu, na kojem je analizirana trenutna epidemiološka situacija u dva okruga.

Na sastanku koji je održan u sedištu Nišavskog upravnog okruga detaljne izveštaje Štabu za upravljanje krizom podneli su direktori Bolnice u Aleksincu i Gornjoj Toponici, Doma za smeštaj odraslih osoba Kulina, Doma zdravlja u Aleksincu, kao i komandant Opštinskog štaba Gadžin Han.

testiranje u Gerontološkom centru u Nišu pokazalo da su još četiri osobe pozitivne na koronavirus, čime se ukupan broj obolelih u tom centru povećao na 155.
U Gerontološkom centru u Nišu pokazalo da su još četiri osobe pozitivne na koronavirus, čime se ukupan broj obolelih u tom centru povećao na 155.; Foto: Nišavski okrug

Na čelu Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović koji je izjavio da će se u Nišu sprovoditi masovno testiranje i vrši dezinfekcija ustanova i ulica u cilju ublažavanja sadašnje epidemiološke situacije, jer je Niš označen kao novo žarište.

Gepostet von Драгослав Павловић am Mittwoch, 15. April 2020

Naglasio je da su u Nišu preduzete mere dezinfekcije i da će 16. aprila biti dezinfikovani Gerontološki centar, Dom zdravlja i centralni gradski bulevari.

On je istako i da je danas u niškom Zavodu za javno zdravlje i Veterinarskom institutu testirano oko 600 osoba, među kojima su novi pacijenti, ali i oni koji treba da napuste privremene bolnice.

Otvaranje novih COVID bolnica

Dodao je da je u KC Niš trenutno na lečenju 452 obolelih od korona virusa koji su smešteni u dva odvojena objekta i da će Krizni štab za Nišavski i Toplički okrug predložiti otvaranje novih kovid bolnica u okolini kako bi se Niš rasteretio od pacijenata koji dolaze iz okolnih gradova.

Nedimović je kazao da će do 16. aprila pre podne biti završeno kompletno testiranje svih korisnika i zaposlenih u Domu za smeštaj odraslih u Kulini u opštini Aleksinac i da će se tada znati prava slika.

On je, za Tanjug, dodao su u bolnici Gornja Toponica registrovana dva pozitivna slučaja i dodao da je Krizni štab imao sastanak sa direktorom. U ovoj bolnici smešteno je oko 700 korisnika, a da će se 16. aprila analizirati i Dom u Blacu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije