Niš dobija javnu garažu ispod Tržnog centra „Ambasador“

JKP „Parking servis“ Niš dobiće od Grada na upravljanje garažu kod TC „Ambasador“ u Ulici Strahinjića Bana, a u planu je da se garaža uskoro pretvori u javni parking.

Niš napokon dobija javnu garažu - Ispod Tržnog centra "Ambasador" mesto za 50 vozila
Niš napokon dobija javnu garažu – Ispod Tržnog centra „Ambasador“ mesto za 50 vozila

Podzemna garaža u Tržnom centru „Ambasador“ biće data JKP 2Parking servis“ Niš na korišćenje, dolučili su odbornici Skupštine Grada Niša.

Na taj način Niš dobija još jedno parkiralište u centru grada a koje će nakon rekonstrukcije imati 50 parking mesta, a naplaćivanje će se vršiti po započetom satu.

„Parking servis će izvršiti rekonstrukciju i sanaciju te garaže i privesti je javnoj nameni. Parkiranje će se vršiti po započetom satu bez vremenskog ograničenja, s obzirom na to da je analiza pokazala da je u tom delu povećan broj zahteva za parkiranje”, rekao je Dejan Dimitrijević, direktor JKP Parking servis Niš.

Najavljeno je da će se posle primopredaje početi sa projektovanjem kada će se utvrditi vreme otvaranja javne garaže koja je površine 1.580 m2.

„Konačno ćemo imati podatke kada se bude završio projekat rekonstrukcije koji nismo počeli jer je osnova za ulazak u projektovanje sam čin primopredaje. Okvirno mogu reći oko pedesetak parking mesta, dodao je Dimitrijević.

Inače, podzemna garaža ispod Tržnog centra „Ambasador“ izgrađena je 90-ih godina.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

40 godina posle: Sećanje na novi talas i generaciju bez budućnosti

Dve godine nakon Beograda, Ljubljane i Zagreba i Niš...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije