Nedelja Crvenog krsta u Nišu

Počelo obeležavanje Nedelje Crvenog krsta u Nišu

Svetski dan Crvenog krsta i Nedelja Crvenog krsta od 8. do 15. maja u 2019. godini, biće obeleženi temom koju je opredelila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, a to je Ljubav.

Svetski dan Crvenog krsta


Crveni krst u Republici Srbiji svojim različitim humanitarnim programima  je u 2018. godini stigao do 1,5 milion ljudi, jačajući zajednice kroz svoje socijalne i zdravstvene programe, pripremu i odgovor na nesreće, motivisanje građana da dobrovoljno daju krv, program brige o starijima, rad sa marginalizovanim grupama, program narodnih kuhinja, rad sa mladima.

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, koji se obeležava 8. maja, na rođendan našeg osnivača Anrija Dinana, je godišnja proslava Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

Svake godine, društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca organizuju aktivnosti kako bi istakli jedinstvenu ulogu Pokreta u svojim zemljama.

Crveni krst Niš u okviru Nedelje Crvenog krsta realizovaće različite akitvnosti:

8.MAJ – Sednica Skupštine Crvenog krsta Niš u prostorijama Crvenog krsta Niš sa početkom u 15,00 časova.

9.MAJ – U prostorijama Dečijeg kulturnog centra u Čairu sa početkom u 11 časova, organizovaće se manifestacija u kojoj će učestovati predškolci i učenici osnovne škole „Učitelj Tasa“, učenici Specijalne škole Bubanj i pobednici Majske pesme 2018. godine iz Dečijeg kulturnog centra, ovom prilikom organizovaće se i svečani prijem predškolaca u Crveni krst.

Crveni Krst Niš Logo
Crveni Krst Niš Logo

10.MAJ – U okviru podrške i saradnje Crvenog krsta i Specijalne škole Bubanj, Crveni krst će učenicima škole uručiti donaciju u hrani.

11.MAJ – U prostorijama Crvenog krsta Niš u ulici Obrenovićeva 39, sa početkom u 13:00 časova, Nacionaloni dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležiće se podelom priznanja davaocima za 35 davanja i podelom nagrada pobednicima konkursa Crvenog krsta „Krv život znači“.

13.MAJ – Donacija garderobe osobama sa invaliditetom u stanju socijalne potrebe.

14.MAJ- U okviru podrške deci sa spesijalnim potrebama i saradnje Crvenog krsta i škole „Carica Jelena“, Crveni krst će učenicima škole uručiti donaciju u hrani.

15.MAJ- Manifestacija provodom realizacije programa Psihosocijalne podrške i programa borbe protiv trgovine ljudima u parku „Čair“.

13.-15. MAJ- U okviru međuregionlane saradnje Crvenog krsta Niš i Crvenog krsta Ćustencil-Bugarska, na poziv Crvenog krsta Čustedil, delegacija Crvenog krsta Niš predstaviće program prve pomoći, kojom prilikom će volonteri obe organizacije imati zajedničku vežbu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Amber Alert: Podrška od Nišlijke koja je za malo izbegla zlostavljanje

Zbog toga što je kao jedanaestogodišnja devojčica umalo bila...

Na današnji dan oslobođen Niš: Od turske kasabe do modernog grada

Posle pet vekova vladavine Turaka, Niš je oslobođen 11....

ZOO kutak u Kamenici organizuje novogodišnja druženja sa Deda Mrazom

U susret novogodišnjim praznicima volonteri ZOO kutka u Kamenici...

Najnovije