Manje od 10 odsto upisane dece prijavljeno za povratak u vrtiće „Pčelice“

Za dolazak u vrtiće Predškolske ustanove „Pčelica“ od 11.maja prijavilo se 572 mališana iz predškolskih grupa i 12 iz jaslenih, što u ukupnom zbiru u odnosu na broj upisane dece iznosi manje od 10 odsto.

U skladu sa preporukama Ministarstva prosvete, Školske uprave i Instituta za javno zdravlje, napravljen je plan rada, donete su mere i organizovan rad poštujući socijalnu distancu.

„Nakon proglašenja vanrednog stanja, vrtići su kompletno dezinfikovani, a odmah po donošenju odluke o početku rada 11. maja, ponovo je urađena kompletna dezinfekcija od strane zaposlenih u „Pčelici“, a nakon toga vrtiće je dezinfikovao Institut za javno zdravlje, po nalogu Gradskog štaba“, kažu u JPU „Pčelica“.

Svaki vrtić je napravio tim vaspitača i ostalih zaposlenih koji će raditi sa decom u skladu sa normativima Ministarstva prosvete. Broj dece u sobama je smanjen, a radno vreme vrtića ograničeno. Кapija dvorišta i vrata vrtića biće zaključana sve vreme, osim u terminu koji je određen za prijem i odvođenje dece.

„Vaspitači koji će raditi sa decom testirani su na prisustvo virusa Covid-19 i svi rezultati su negativni. Svi oni, kao i ostali zaposleni u Ustanovi imaju zaštitnu opremu koju su imali i koristili i tokom vanrednog stanja“, pojašnjavaju u JPU „Pčelica“.

Obavezna potvrda o vakcinaciji

Za decu koja se vraćaju u vrtiće potrebno je da oba roditelja dostave potvrdu poslodavca da su u radnom odnosu i da poslove obavljaju u sedištu ili u drugim poslovnim i organizacionim jedinicima poslodavca, uz navođenje kontakta poslodavca. Ta potvrda se predaje trijažnoj sestri, kao i potvrda nadležnog pedijatra, ne starija od sedam dana, o zdravstvenom stanju deteta kao i da je uredno vakcinisano.

„Radićemo po preporukama Ministarstva prosvete i poštovaćemo sve mere, a zahtevaćemo i od roditelja da poštuju sve mere koje smo dobili od nadležnih službi, nošenje maski, rukavica i prolaz kroz dezobarijeru pre ulaska u vrtić. Ulaziće po jedan roditelj u trijažu, poštujući preporučenu distancu“, saopštavaju iz JPU „Pčelica“.

Na ulazu u vrtić biće postavljen Covid pano sa svim potrebnim informacija o merama za prevenciju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Značaj 8. marta: Borba za ravnopravnost i podsećanje na neplaćeni rad žena

Međunarodni dan žena ne predstavlja samo priliku za slavlje...

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Najnovije