Fudbaleri i ljubitelji sporta donirali ultrazvuk Klinici za dečiju hirurgiju KC Niš

U humanitarnoj utakmici za zdravlje i život dece

Kompanija Mozzart i Fudbalski klub Crvena Zvezda donirali su Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju Kliničkog centra Niš najsavremeniji ultrazvuk vredan 40 hiljada evra od novca prikupljenog u akciji „Igraj u Mozzartu, gledaj Zvezdu i pomozi deci“.               

Donacija KC Niš; Foto: FK Crvena zvezda
Donacija KC Niš; Foto: FK Crvena zvezda

 „Ovaj aprat će se koristiti u operacionim salama i biće manje jonizirajućeg zračenja kod dece. Aparat će se koristiti i za dijagnostiku. Dobili ono što nam je potrebno jer su nam ovi humani ljudi izašli u susret našoj molbi“, kazao je generalni direktor Kliničkog centra profesor dr Zoran Radovanović.

Aparat je direktorki Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju predao je Zvezdan Terzić, generalni direktor FK „Crvena zvezda“.

„Posle donacije Univerzitetskoj dečijij klinici u Tiršovoj, veoma smo ponosni što smo u saradnji sa našim partnerom u prilici da pomognemo i klinici u Nišu, tačnije mališanima koji vode svoje najteže utakmice. Kao društveno odgovorne organizacije dogovorili smo još mnogo humanitarnih akcija“, istako je Terzić.

Donacija KC Niš; Foto: FK Crvena zvezda
Donacija KC Niš; Foto: FK Crvena zvezda

Jedan od direktora u kompaniji Mozzart  Borjan Popović je istako da ulaganje u zdravstvo i unapređenje uslova u bolnicama u kojima borave najmlađi za njih predstavlja  ulaganje u budućnost Srbije.

„Ovaj savremeni ultrazvučni aparat koji smo dobili temelji se na  nejonizujućem zračernju po ALARA principu, što će omoćuti uvođenje novih dijagnostičkih i terapijskih procedura u našoj klinici“, objasnila je direktorka Klinike za dečiju hirurgiju dr Anđelka Slavković.              

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Uspešno završen još jedan krug CeraVe Days projekta na fakultetima u Srbiji

Realizovano više od 700 besplatnih pregleda dermatologa, 250 studenata...

Ratni pakao u Tel Avivu: Niška rukometašica svedoči o dramatičnim trenucima

Mlada sportistkinja vratila se kući nakon granatiranja Ratni užasi koji...

Plaža Banjica u Ostrovici spas od tropskih vrućina

Na dvadesetak kilometara od Niša u selu Ostrovica na...

Anketa: Kakve su ekološke potrebe građana u Nišu

Kolika je informisanost o pitanjima zaštite životne sredine i...

Najnovije