Da li je vašim krznenim ljubimcima potrebna odeća tokom zime?

Kako dolazi hladnije vreme, većina vlasnika pasa počinje da primećuje manje promene u njihovom ponašanju, kao što su sklonost sedenju bliže radijatorima i da više osećaju hladnoću kada su napolju.

Zbog toga se mnogi vlasnici pitaju da li psima treba kaputić ili neka druga odeća kada izlaze kako bi im bilo manje hladno.

Iako nije svakoj rasi potrebna odeća, mnogi psi mogu imati koristi od dodatnog sloja zaštite. Niz faktora će odrediti da li je jaknica dobra ideja za psa, uključujući starost, vrstu krzna, rasu, nivo aktivnosti i mesto gde živi.

U vrlo blagim zimama malo pasa će bizti potrebna jakna ili druga zaštita od hladnoće, iako kišni ogrtač može pomoći nekima. Generalno govoreći, ako spoljašnja temperatura ne pada ispod zamrzavanja, velika većina rasa je sigurna.

Međutim, svaki pas je drugačiji i važno je posmatrati kako se ponaša na hladnoći.

Ako su psi kratkodlaki i s malo mesa na kostima, verovatnije je da će osećati hladnoću znatno više od pasa s gustim krznom.

Ako ste se odlučili da vaš pas dobije dodatnu zaštitu zimi, razmislite o onome šta mu je zaista potrebno. Postoje vodootporne jakne koje nude zaštitu od vetra, ali ne i mnogo toplote.

Počnite s najboljim kaputom koji možete da pronađete (i priuštite), jer je takođe važno osigurati da se pas ne pregreje. Vodootporni kaputi bolji su od upijajućih tkanina jer čak i ako ne padne kiša, psu je ugodno.

Konačno, ako vaš pas ima tanke jastučiće na šapama, vrlo je verovatno da će hodanje po snegu i ledu, a posebno ako je pospipana i so, biti neugodno i čak može potencijalno ugroziti njegove krvne sudove. Zbog toga bi možda trebalo da razmislite i o noekoj zaštiti za šape. Možda izgleda i blesavo, ali će vašem psu mnogo značiti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Nova oaza za ljubitelje pešačenja – Vlasina bogatija za 47 km uređenih staza

Coca-Cola sistem i UNDP inicijativom „Vlasina – čista ljubav“...

Najpopularnije kuće za snimanje svetskih filmova i serija: Da li ih prepoznajete?

Donosimo vam listu šest najpopularnijih kuća u istoriji pop...

Kuhinja koja miriše na stari Niš: Recepti na moderan način

Kad zamiriše detinjstvo Kuhinja moje baka je mirisala na stari...

Kako je počeo Hladni rat: Prvi sukob Rusa i Amerikanaca na nebu iznad Niša

Početak hladnog rata se po mnogim istoričarima dogodio nakon...

Blizanci Aleksandra i Veljko napravili robota Miroslava i osvojili prvu nagradu

Robot Miroslav uz pomoć UV lampi dezinfikuje medicinske instrumente Robot...

Najnovije