Vaučeri za odmor u Srbiji “planuli” u rekordnom roku

Od početka godine skoro 40 hiljada građana podnelo je zahtev za dobijanje vaučera za godišnji odmor u Srbiji, što je za 3,5 puta više nego u istom periodu 2018. Najtraženije destinacije su Sokobanja, Zlatibor i Vrnjačka banja.

Zbog razvoja domaćeg turizma, produžetka turističke sezone i oživljavanja manjih turističkih destinacija širom Srbije, ali i velikog interesovanja građana, Ministarstvo turizma zatražiće dodatna sredstva iz tekuće budžetske rezerve za još vaučera.“Ako bi se ovaj trend prijava građana nastavio, mi bismo bez dodatnih sredstava praktično morali da akciju dodele vaučera obustavimo već u maju”, kažu u resornom ministarstvu.Građanima je trenutno na raspolaganju 1.109 ugostiteljskih objekata, što je za 49% više nego u istom periodu prošle godine. Inače u ovo vreme, 2018. bilo je 11.177 prijava za vaučere.

Foto: YouTube

Najtraženije destinacije za korišćenje odmora uz vaučer u iznosu od 5.000 dinara, su Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja, Prolom banja, Lukovska banja, Divčibare, Sijarinska banja, Ribarska banja, Gornja Trepča i Zlatar.Više informacija o vaučerima možete preuzeti OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije