Uskoro Ulica Starih Zanata u Gradskoj Bašti u Nišu

Javno komunalno preduzeće „Mediana“ Niš je preuredilo i pripremilo Gradsku baštu za predstojeće lepše dane. Bašta koja se nalazi u Tvrđavi predstavlja oazu mira koja građanima Niša služi kao mesto za odmor i uživanje.

Vraćene su i životinje iz prihvatilišta, pa će i mališanima biti primamljivo da ovde provode vreme sa svojim roditeljima.

Gradska bašta je ove godine uređena na bolji način nego prethodnih godina.

Gradska bašta je oaza mira u Tvrđavi
Gradska bašta je oaza mira u Tvrđavi

Izrađena je nova volijera za prihvat paunova i drugih ptica, novo prihvatilište za zečeve, ali je sređen i prilaz Gradskoj bašti izradom staze od kamene kocke i postavljanjem ograde kako bi se deci olakšao prilaz životinjama, ali i kako bi se povećala sigurnost mališana.

Ulica starih zanata u Gradskoj bašti zbog zanatlja i turista

Prema rečima direktora JKP „Mediana“ Niš Dragoslava Pavlovića uređenje se neće završiti na ovome. Očekuje se završetak izrade projekta Ulice starih zanata u Gradskoj bašti, sa ciljem rekonstrukcije i izgradnje što više objekata na teritoriji bašte koji će biti na raspolaganju zanatlijama Niša.

„U nekom budućem periodu očekujemo da, kada bude izrađen Projekat, uz saglasnost Grada Niša krenemo u nabavku rekonstrukcije svih onih, sada garaža, a kasnije nadamo se lokala, kako bi napravili više lokala koje će koristiti niške zanatlije“, rekao je Pavlović.

Direktor Pavlović je dodao i da je Gradska bašta reprezentativan deo grada, koji je „najlogičniji završetak ture jednog turiste koji dolazi u Niš“. Zbog toga se planira da u Gradskoj bašti bude i kancelarija Turističke organizacije Niša koja će posetiocima pružati sve potrebne informacije o Nišu i prodavati suvenire.

„Izmestićemo i mehanizaciju kako bi i taj deo Gradske bašte bio otvoren za posetioce. U tom delu je Pašin konak koji je takođe zanimljiv turistima“, dodaje Pavlović.

Uređuje se Gradska bašta u Tvrđavi
Uređuje se Gradska bašta u Tvrđavi

„Ukoliko nam Zavod za zaštitu spomenika kulture izradi projekat i dostavi nam ga u narednih petnaestak dana, kakav je i dogovor, uz saglasnost Privredno ekonomskog saveta grada Niša, za najviše dva meseca potpisaćemo ugovore sa zanatlijama i Gradom, kako bi rekonstrukciju mogli da realizujemo“, objasnio je direktor JKP „Mediana“ Niš.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Preporučujemo

Pronađena devojčica iz Niša: Živa i zdrava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su trinaestogodišnju devojčicu Tamaru...

Niš: Naprednjaci dobili najviše odbornika, slede SPS-JS i „Niš, moj grad“

Prema obrađenim rezultatima najviše glasova za lokalni parlament u...

Poslanici iz Niša koji ulaze u novi saziv Narodne skupštine

Na osnovu 93,2 odsto obrađenog uzorka, koalicija okupljena oko...

Jedinstveni slučaj da će skupština biti bez opozicije

Strani mediji o izborima u Srbiji Svetske agencije i mediji...

Najnovije